EXCLUSIV  Cum am ajuns de la carne, la SOIA, TOFU, legume și carne SINTETICĂ: Trăim în visul lui Ceauşescu!/ O ironie a sorţii

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Bogdan Teodorescu a fost invitat la DCNews TV pe final de 2021. Acesta a vorbit despre alternativele la carne apărute în ultima vreme. 

"Există o statistică care arată că din 100% mamifere de pe această planetă, 96% suntem noi și animalele pe care le mâncăm noi și doar 4% sunt animale sălbatice. Cam asta e ce a mai rămas din natura sălbatică, restul e ocupat de antropocenul în care ne aflăm, de noi și de ce avem noi nevoie", a spus Bogdan Teodorescu, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

Întrebat dacă a încercat carnea sintetică, Bogdan Teodorescu a spus că nu, dar că este curios să o vadă. 

"Sunt curios să o văd, nu o voi refuza. Nu m-am întâlnit cu ea nicăieri încă", a spus el. 

"Ce gust are? Ce gust vrem noi!  A fost replica lui Alexandru Mironov (n.r. scriitor)", a spus Val Vâlcu. 

"Înțeleg că la un moment dat poate să aibă și gust de carne. Nu m-am întâlnit cu ea încă, n-am dat de restaurante unde să pot mânca așa ceva. Nu mi se pare logic... dacă vreau să mănânc vegetal, mănânc o mâncare de fasole. De ce să mănânc hamburger? Mie mi se pare anapoda. În momentul în care renunți la carne, eu am încetat să mănânc carne, a fost o perioadă în care am jucat în acest film. Mâncam ce mănâncă un vegetarian, de la vinete la fasole și de la muguri de soia până la varză călită", a completat Bogdan Teodorescu.

Val Vâlcu: Nu știu dacă ai observat, dar coșul cu fructe și legume este mai scump decât cel cu pui de crescătorie. 

Bogdan Teodorescu: Ideea este că, jucând în această ipoteză, n-am simțit nevoia să înlocuiesc carnea cu altceva, ci pur și simplu să mănânc altceva. Nu mi se pare nicio șmecherie să te apuci să înlocuiești carnea cu ceva ce seamănă a carne. Dacă renunți la carne, renunți la carne și gata! Dacă-ți iese. Eu am încercat, nu mi-a ieșit și m-am întors la carne, mănânc civilizat, asta este!

Val Vâlcu: Practic, trăim în visul lui Ceaușescu! Mașini pe gaz metan, carnea înlocuită cu tofu, cu soia, frig în case... pâine neagră...

Bogdan Teodorescu: Într-adevăr, asta cu soia este o ironie a sorții.

"Cu pâinea... cel mai bine e fără pâine. Îmi aduc aminte de o poveste, mi se pare reprezentativă. Prima dată când am ieșit din țară a fost în 1990 și m-am dus la Munchen, Germania, prima dată când am văzut teritoriu străin în viața mea, avem 29 de ani. Am ajuns acolo, m-au cazat noaptea și dimineața când m-am trezit năuc la 6 dimineața, am văzut în premieră o brutărie germană. În România, în 1992, erau 2 - 3 soiuri de pâine, poate un corn, o chiflă și un covrig. Brutăriile germane arată cum arată ale noastre acum și niciodată nu am știut că poate să existe atâta pâine, atâtea soiuri de pâine. Lângă brutărie era o cârciumă, Nordsee, acolo unde am văzut pentru prima dată în viață creveți, într-un sandwich. Țin minte și acum, costa 4 mărci 95, un sandwich cu creveți, cu maioneză și cu frunzulițe, era așa și o policromie interesantă, cu roz, roșu, galben, verde și mi s-a părut o culme. Acum mă gândesc că nu prea mai intru în magazinul de pâine că nu mai am de ce, că de ani de zile nu mai mănânc pâine!", a povestit Bogdan Teodorescu.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel