Dr. Liviu Ojoga (SANADOR) a explicat când poate apărea ruptura de pectoral mare și ce este de făcut din punct de vedere medical.
"Apare în general la cei care ridică greutăţi din poziţie culcată. Apare o senzaţie de arsură, ruptură, este uşor de sesizat că s-a întâmplat ceva, plus că, aici, dacă discutăm de cei care ridică greutăţi, de culturişti, care tot timpul se examinează în oglindă, se vede imediat - nu mai există relieful fosei axilare. Riscul mare - cremă, antiinflamator, antialgic - este aşteptarea care poate fi nefastă. Face ca toată reparaţia să devină extrem de complicată.
Muşchiul pectoral mare nu are un tendon cum are bicepsul - individualizat, lung. Este un tendon lat, scurt, pe urmă urmează imediat masa musculară şi atunci este foarte greu de însăilat ca să îl poţi aduce la... În momentul în care s-a retractat, s-a modificat bontul, totul devine extrem de complicat. Este o tehnică specială. Trebuie recoltată fascia lată de la pacient, învelit bontul de pectoral mare în această fascie şi însăilata împreună cu ea", a explicat dr. Liviu Ojoga.
"Este un tendon extrem de rezistent şi se rupe la solicitări mari. Nu am văzut ruptura de pectoral decât la sportivi", a punctat acesta.
Interviul integral, în materialul video de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News