În cele ce urmează, veți vedea cum ar arăta eticheta unei banane, dacă producătorii ar fi obligaţi să afişeze toate ingredientele fructului. Veți rămâne surprinși să vedeți câteva lucruri despre care nimeni nu vorbește.
Când ți-e foame și ești în drum spre locul de muncă, te oprește la magazinul din colț pentru a-ți cumpăra o banană - acel fruct sănătos care te umple de energie. Lumea cunoaște beneficiile bananelor, dar puțini știu cum ar arăta etichetele lor, dacă producătorii le-ar scrie.
Profesorul James Kennedy vrea să combată mitul conform căruia chimicalele sunt dăunătoare, motiv pentru care a creat etichete cu ingrediente pentru bananele.
“Vreau să înlătur teama pe care o au mulţi oameni faţă de “chimicale” şi să demonstrez că natura creează compuşi chimici, mecanisme şi structuri mult mai complicate şi imprevizibile decât orice este produs în laborator”, a scris Kennedy pe blogul său.
Iată ingredientele pentru o banană naturală:
Apă (75%), Îndulcitori (12%) (glucoză – 48%, fructoză- 40% , zaharoză – 2%, maltoză – <1%, amidon – 5%), Fibre (3%) (E460, E461, E462, E464, E466, E467), Aminoacizi (acid glutamic – 19%, acid aspartic – 16%, histidină -11%, leucină – 7% , lisină- 5%, fenilalanina – 4%, arginină -4%, valină – 4%, alanină – 4%, serină – 4%, glicină – 3%, teronină – 3%, isoleucină -3%, prolină- 3%, triptofan – 1%, cistină – 1%, tirosină -1%, metonină – 1%), Acizi Graşi (acid palmitic -30%, omega 6- acid linoleic – 14%, omega 3 – acid linoleic – 8%, acid oleic – 7%, acid palmitoleic- 3%, acid steraic – 2%, acid lauric – 1%, acid miristic – 1%, acid capric - <1%, cenuşă - <1%, fitosteroli – E515, acid oxalic, E300, E306 –tocoferol, filoquinonă, tiamină), Coloranţi (galben-portocaliu – E101 riboflavină, galben-maroniu- E160a), Arome (hexanoat etilic, butanoat etilic, acetat pentil), E1510, agent natural de maturaţie (gaz etan), scrie ZF.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News