Cum arată cel mai urât câine din lume. Scooter a luat titlul de campion şi în 2023

Scooter şi stăpâna lui / Foto: captură video
Scooter şi stăpâna lui / Foto: captură video

Ai crede că toţi căţeluşii sunt drăguţi şi cer mângâiaţi, nu? Ei bine, nu e şi cazul lui Scooter care a fost desemnat cel mai urât câine din lume. Competiţia se desfășoară de 50 de ani în cadrul târgului Sonoma-Marin din Petaluma, California. 

Competiţia amintită aduce în faţa publicului câini care s-au născut cu defecte din cauza cărora par de nedorit şi de neluat în braţe, cum ai crede că e cazul lui Scooter. Acţiunea îşi propune astfel să încurajeze adopţiile şi să trezească emoţii în rândul oamenilor care cred că doar pufoşeniile de rasă, pieptănate frumos şi dichisite au şansă la o familie şi o casă. Surprinzător, cel mai urât căţel din lume, declarat oficial, e "absolut adorabil" - cum au exclamat toţi cei prezenţi la eveniment.  

Povestea tristă a lui Scooter

În urmă cu șapte ani, Scooter a fost dus la un centru pentru a fi eutanasiat. Se născuse cu un defect la picioare care părea că îl va împiedica să meargă singur vreodată. Însă a avut norocul să fie salvat, iar astăzi a ajuns cunoscut în întreaga lume.

Rasa lui Scooter este originară din China. Are părul rar, ca o creastă, și o coadă ca de șobolan. Şi ca şi cum nu era de ajuns, patrupedul mai are o limbă care îi atârnă afară din gură. Cu ajutorul terapiei și a unui cărucior specializat, Scooter poate să meargă și se descurcă de minune să mănânce singur şi chiar să alerge... pe roţi. „În ciuda problemelor din naştere la picioarele din spate care sunt deformate, Scooter a sfidat totul și ne-a arătat adevăratul sens al rezistenței și al hotărârii”, a spus proprietarul.

Youtube video image

Concursul „The World's Ugliest Dog” se organizează încă din anii 1970, când Ross Smith, un membru al Asociației Old Adobe, căuta o modalitate de a strânge fonduri pentru organizația sa. După ce parada animalelor de companie a fost înlocuită cu un concurs canin, Smith a venit cu sugestia unui concurs pentru câini urâți. Astfel s-a născut ideea de a iubi şi a adopta la fel de mult şi căţeluşii care nu arată ca nişte păpuşi, nu au pedigree şi totuşi... cer îmbrăţişări şi tânjesc după o familie la fel ca toţi ceilalţi. Scooter a luat marele premiu şi în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel