EXCLUSIV  Cum arată masa echilibrată de Paşti. Medicul Alin Popescu: Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Medicul Alin Popescu a spus, într-un interviu pentru DC NEWS, cum ar trebui să mâncăm echilibrat de Paşti. 

"O masă echilibrată de Paşti ar trebui să respecte cele patru feluri de mâncare, maximum. Să nu fie un continuum de mâncare de la prânz până seara, cu 7-8 feluri", a declarat Alin Popescu la DC NEWS TV. 

"Ca la nuntă. Am observat la evenimentele astea odată că sunt noaptea, nu ştiu de ce e bucuria asta de a pierde nopţile, şi că vine fel după fel", a intervenit Val Vâlcu. 

"Privitorii noştri ar trebui să înţeleagă, şi e important asta, că stomacul este o cavitate virtuală care primeşte nişte alimente din esofag, din partea superioară a tubului digestiv. Există şi un timp gastric al digestiei. Timpul ăsta gastric al digestiei ar fi bine să îl aibă fiecare în minte, pentru a fi mai grijulii în a continua să mănânce la intervale prea scurte de timp. 

Acest timp gastric durează între o oră şi 4 ore în funcţie de alimentele consumate. Cel mai greu se digeră carnea de oaie. Carnea de miel e un pic diferită. Mielul, vita, se digeră în trei ore, iar mâncarea mai uşoară în 2 ore. Deci eu dacă am mâncat ceva uşor, eu am nevoie de 2 ore să diger. Dacă am mâncat drob, am nevoie de trei ore pentru digerare. În niciun caz jumătate de oră. Dacă e în foietaj drobul, e nenorocire completă. 

Hai că dacă e după o supă, cum e prin Banat, se poate mânca după o oră jumătate. Dacă începi cu alea grele, trebuie timp între ele. Deci mai bine o masă de prânz cu trei feluri, iar al patrulea fel să fie ceva uşor, bea un pahar de vin, dar apoi lasă 3-4 ore, plimbă-te, fă mişcare, şi apoi mănânci iar seara 2 feluri. Şi apoi să mai lăsăm vreo 2 ore jumătate pentru digestie înainte să mergem la culcare. Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate. Niciodată nu trebuie să mergem la culcare cu stomacul plin", a mai spus medicul Alin Popescu. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel