Cum arată orașul în care a fost împușcat Trump. Populație, dificultăți economice și clădiri istorice neglijate

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

De la apogeul industrial la declin economic și incidente șocante, orașul Butler trece acum prin vremuri grele.

Un oraș cu o istorie de peste 200 de ani, Butler a fost recent zguduit de o tentativă de omor asupra fostului președinte Donald Trump, un eveniment care a atras atenția internațională și a evidențiat provocările contemporane ale orașului.

Geografie și demografie

Butler este situat în comitatul Butler, Pennsylvania, la 56 km nord de Pittsburgh și face parte din regiunea metropolitană a acestuia. Cu o populație de 13,176 de locuitori (conform recensământului din 2022), orașul se confruntă cu probleme economice și sociale semnificative.

2. -imagine fara descriere- (butler3_15635100.jpg)

O istorie zbuciumată

Numele orașului provine de la generalul-maior Richard Butler, căzut pe front în bătălia de la Wabash în 1791. Primii colonizatori au sosit în 1800, iar comunitatea a fost atestată ca oraș în 1918. În trecut, Butler a fost un centru industrial important, cu fabrici precum Standard Steel Car Company și American Austin Car Company. Astăzi, multe dintre aceste industrii au dispărut, lăsând în urmă un oraș în declin economic.

Decăderea industrială

În perioada sa de glorie, Butler era un pilon al producției industriale din "centura de oțel". Companii precum Standard Steel Car și ulterior Pullman-Standard au fost odată piloni ai economiei locale. Cu toate acestea, închiderea fabricii Pullman-Standard în 1982 și demolarea ei în 2005 au marcat începutul declinului economic al orașului. Locul acestei fabrici este acum ocupat de un mall abandonat și de o stație de transport intermodal.

1. -imagine fara descriere- (butler_23816100.jpg)

 

Un oraș aflat în dificultate

Tentativa de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump, desfășurată pe 13 iulie 2024 la Butler Farm Show Grounds, a scos în evidență tensiunile și instabilitatea care bântuie orașul. Trump a fost transportat de urgență la Spitalul Butler și ulterior evacuat prin Aeroportul Internațional Pittsburgh.

 

Infrastructură și probleme de mediu

Orașul este traversat de râul Connoquenessing, odinioară al doilea cel mai poluat curs de apă din SUA, conform unui studiu din 2000. Deși s-au făcut eforturi de curățare, amintirea poluării masive rămâne o pată pe reputația orașului. În plus, infrastructura orașului suferă din cauza fondurilor insuficiente și a lipsei de investiții.

 

Cultură și recreere

Deși Butler găzduiește câteva instituții culturale, cum ar fi Teatrul Little și Muzeul Maridon, oferta culturală este limitată și resimte lipsa de finanțare. Festivaluri precum Heritage Bantam Jeep și Festivalul Italian din Butler încearcă să atragă turiști, dar nu reușesc să compenseze pentru declinul economic general.

Repere istorice neglijate

Multe dintre clădirile istorice ale orașului, incluse în Registrul Național al Locurilor Istorice, sunt într-o stare de degradare. Deși Butler County Courthouse și Casa Senatorului Walter Lowrie sunt puncte de interes, întreținerea lor este o provocare constantă.

3. -imagine fara descriere- (butler4_59484800.jpg)

Un viitor nesigur

Butler se confruntă cu provocări majore în încercarea de a se reinventa și a depăși problemele economice și sociale. Tentativa de asasinat asupra fostului președinte Trump este doar cel mai recent exemplu al dificultăților prin care trece acest oraș odinioară prosper.

4. Sursa: Age... (donald_trump_ager_59680000.jpg)

Sursa: Agerpres

Deși unii locuitori speră într-o revitalizare, realitatea cotidiană este marcată de incertitudine și dificultăți economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel