Cum arată România din spaţiu - FOTO

Foto Space X de la Pexels
Foto Space X de la Pexels

Satelitul Sentinel 3 a realizat o fotografie a României din spaţiu. 

Aceasta a fost publicată pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România. Imaginea a fost realizată în octombrie 2021, transmite sursa citată. 

Semnale cosmice nemaiauzite, detectate de astronomi. La fiecare 18 minute, timp de 30-60 secunde

Astronomii au detectat semnale cosmice nemaiauzite până acum chiar în apropierea planetei noastre. 

Deşi ”apropiere”, în acest caz, este un termen abstract. Sciencealert.com transmite că pe planeta noastră ajung unde radio nemaiauzite până acum, iar sursa lor este la 4000 de ani lumină distanţă. La fiecare 18 minute şi 18 secunde, timp de 30 până la 60 de secunde, semnalul pulsează luminos, fiind unul dintre cele mai luminoase obiecte pe cerul unde radio de frecvenţă joasă. Astronomii spun că semnalul nu corespunde niciunui obiect cunoscut. 

"Acest obiect, denumit GLEAM-X J162759.5-523504.3, a apărut şi dispărut de mai multe ori în timpul observaţiilor făcute de noi. Nu ne aşteptam la asta. A fost cumva înfricoşător, ca astronom, să văd aşa ceva, pentru că nu există nimic cunoscut pe cer care emite astfel de semnale. Şi este extrem de aproape de noi, la doar 4000 de ani lumină. Din punct de vedere galactic, e în curtea noastră", a declarat Natasha Hurley-Walker, astronom la Centrul Internaţional pentru Cercetare Radio-Astronomică din Australia. 

Cercetătorii sunt de părere că semnalul ar putea fi emis de unul din două lucruri, ambele stele moarte. Fie este vorba de o stea neutronică ultra-magnetică, numită magnetar, fie despre o pitică albă, deşi asta este mai puţin probabil. Dacă ar fi vorba de prima stea numită, atunci ar fi prima dată când omenirea detectează un magnetar cu perioade de pulsaţii de lungă durată. 

Astronomii spun, însă, că nu au văzut niciodată ceva de genul GLEAM-X J162759.5-523504.3. Prima dată a fost observată în datele adunate de antenele Murchison Widefield, din Australia, care formează un telescop de unde radio de frecvenţă joasă. Între ianuarie şi martie 2018, astronomii au detectat 71 de pulsaţii provenind din acelaşi loc. 

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel