Cum arată Victor 6000, ultima șansă pentru submersibilul dispărut. Robotul francez începe o misiune contracronometru în această seară / foto

Foto: YouTube OceanGate
Foto: YouTube OceanGate

Robotul francez Victor 6000 va ajunge în această seară în nordul Oceanului Atlantic, pentru a ajuta la găsirea submersibilului Titan, dispărut zilele trecut în apropierea de epava Titanicului.

Un submersibil francez fără pilot este de așteptat să ajungă în această seară în Atlanticul de Nord pentru a se alătura eforturilor de căutare a submersibilului dispărut Titan, conform Sky News.

Victor 6000 este capabil să scufunde până la 6.000 de metri și ar putea fi folosit pentru a ajuta la recuperarea navei, care a dispărut de duminică seara.

Submersibilul poate fi controlat de la distanță pentru a ajuta la tăierea cablurilor sau a efectua manevre pentru a ajuta la eliberarea unei nave eșuate, dar nu este capabil să tracteze submersibilul de la sine.

Totuși, ar putea fi folosit pentru a agăța submersibilul dispărut, care cântărește 10 tone ,de o navă cu capacitatea de a-l scoate la suprafață.

Chiar și așa, timpul este limitat, deoarece cei aflați la bordul lui Titan ar mai avea oxigen până maxim mâine dimineață.

Robotul Victor 6.000 este transportat la bordul navei franceze Atalante, care urmează să sosească în această seară. Acesta are o fereastră limitată pentru a oferi asistență în cazul în care Titan ar fi localizat înainte de a se epuiza alimentarea cu aer a celor cinci pasageri.

CITEȘTE ȘI      -      Submersibil dispărut. Mesaj emoționant al sorei unuia dintre pasagerii ambarcațiunii

Care e diferența dintre submarin și submersibil

Spre deosebire de un submarin, un submersibil nu are suficientă putere pentru a se lansa în ocean și a se întoarce singur, a explicat Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) pe siteul propriu.

De asemenea, un submersibil are nevoie de o navă de sprijin pentru a-l lansa și a-l recupera. În cazul submersibilului Titan, dispărut în nordul Oceanului Atlantic, nava de sprijin era remorcherul Polar Prince.

Reamintim că submersibilul Titan a pierdut contactul cu nava Polar Prince la 1 oră și 45 de minute de la scufundare, duminică după-amiază, potrivit Gărzii de Coastă a SUA.

Pasagerii submersibilului:

- miliardarul britanic Hamish Harding;

- omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood;

- fiul lui Shahzada Dawood, Suleman;

- directorul executiv și fondatorul OceanGate Expeditions, Stockton Rush;

- pilotul francez de submersibil Paul-Henri Nargeolet;

CITEȘTE ȘI     -    Regele Charles al III-lea a cerut să fie informat constant despre submersibilul dispărut în drum spre epava Titanicului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel