Consilierii municipali au aprobat, joi, finanțarea studiului de fezabilitate privind reabilitarea urbană a Dâmboviței. Proiectul prevede montarea pe malurile din beton a unor panouri plutitoare cu vegetaţie.
Panourile sunt construcţii metalice modulare, realizate din profile, protejate împotriva coroziunii, articulate la un capăt la suporţi montaţi pe mal şi sprijinite la celălalt capăt pe suporţi plutitori în albia râului.
Pe aceste panouri vor fi plantate plante de tip gazon sau iederă, cu o durată de viață kcuprinsă între opt și zece ani. În acest fel vor fi amenajate 17. 500 de metri liniari, având o suprafață de peste 120. 000 metri pătrați.
Dâmbovița va fi împărțită în 12 tronsoane: Politehnică-Orhideelor, Hasdeu-Izvor, Piaţa Unirii-Podul Mărăşeşti şi Spitalul Municipal-Pod Operă. Cele cu reprezentativitate minimă sunt considerate cele cuprinse între Pod Ciurel-Pasarela Politehnică, Carrefour Orhideea-Pod Cotroceni, Calea Victoriei-Unirea şi Pod Timpuri Noi-Vitan Bârzeşti.
Printre beneficiile acestui proiect se numără îmbunătăţirea microclimatului din jurul canalului de scurgere a Dâmboviţei, reducerea gradului de poluare, dar şi a temperaturilor în jurul malurilor Dâmboviţei. Valoarea investiţiei este de 97 de milioane de lei şi are termen de realizare de 60 de luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News