Dacă răzătoarea cea veche nu prea își mai face treaba, poți să o ascuți. Iată cum se procedează.
Șmirghelul cu o granulaţie de 120 şi 180 este eficient dacă vrei să ascuți răzătoarea. Mai întâi, folosește o bucată mică de şmirghel cu o granulaţie de 120, cu ajutorul căreia vei ascuţi răzătoarea în aceeași direcţie în care obişnuieşti să răzuieşti diverse alimente, scrie cumsa.ro. Apoi, folosește un şmirghel cu granulaţie de 180. La final, clăteşte foarte bine.
O cană de ceramică poate fi folosită la ascuţirea cuţitelor, dar şi a răzătoarelor. Întoarce cana invers şi freacă răzătoarea de fundul cănii, mai exact de marginea abrazivă, timp de 60 de secunde, făcând mişcări de sus în jos, exact cum procedezi şi cu alimentele. La final, clăteşte foarte bine.
De asemenea, poţi folosi o bilă făcută din folie de aluminiu pe care trebuie să o dai prin răzătoare.
Vezi și: Cum poți folosi scorțisoara în grădină sau în cazul plantelor la ghiveci. Te ajută foarte mult
Cum plantezi avocado folosind sâmburele. Metoda simplă explicată pas cu pas
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News