Cum au arătat ultimele clipe din viața Cristinei Irimie, profesoara româncă ucisă în atacul armat din SUA. "A murit ca o eroină" - Foto în articol

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Află în articol cum au arătat ultimele clipe din viața Cristinei Irimie, profesoara româncă ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA.

VEZI ȘI: Atac armat la un liceu din SUA. Sunt cel puțin doi morți

Un incident tragic a zguduit comunitatea din Winder, Georgia, miercuri, atunci când un atac armat a avut loc la Apalachee High School, lăsând în urmă cel puțin patru morți și mai mulți răniți. La scurt timp după atac s-a aflat că una dintre victimele masacrului este româncă. Cristina Irimie, în vârstă de 53 de ani, era profesoară de matematică la liceu respectiv și a murit în timp ce își apăra elevii, relatează Pro TV.

"Mason Schermerhorn, în vârstă de 14 ani, Christian Angulo, tot de 14 ani, profesorul Richard Aspenwall și Christina Irimie, iertați-mi pronunția, și ea profesoară a școlii", a spus Chris Hosey, director al Biroului de Investigații din Georgia, anunțând astfel cine sunt victimele atacului.

Adolescent de 14 ani care a deschis focul la școală și a ucis doi copii și doi profesori a fost arestat, iar apropiații Cristinei și cei din comunitatea românească din regiunea orașului Atlanta spun că sunt îngroziți de cele întâmplate.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Românca s-a născut în Sibiu

Cristina Irimie s-a născut în Sibiu, iar în Statele Unite s-a stabilit în anul 1996. ea făcea parte din catedra de matematică a Liceului Apalachee din Georgia. O prietenă din copilărie din Apoldu de Jos a povestit despre Cristina că aceasta era o fire veselă și pasionată de dansuri.

 "Ea era la dansuri și atunci știu că a plecat și nu a mai revenit. Când ne-am întâlnit ca și când eram fete aceleași vorbe le aveam, ca și cum nu ne-am despărțit atâta timp. Era tare mândră că zice: 'Vai, în sfârșit am ajuns acolo prin munca mea și vorba aia cât ai depus un efort. (...) Era o profesoară foarte bună de matematică. Era foarte ambițioasă și întotdeauna avea ceva în plus'", a spus prietena din copilărie a Cristinei Irimie, spunând și faptul că femeia își iubea foarte mult meseria.

Cristina Irimie a fost prima victimă a atacului. Ea ar fi fost ucisă în timp ce încerca să își apere elevii.

"Își iubea foarte mult elevii. Era o profesoară foarte exigentă, chiar voia să-i învețe ceva. (...) Din punctul meu de vedere, a murit ca o eroină, încercând să-și apere elevii", a spus George Axente, preot ortodox în Atlanta.

Cum a avut loc atacul

Coșmarul elevilor și profesorilor s-a dezlănțuit la ora locală 10:20, la scurt timp după ce au început cursurile. Atacatorul s-ar fi așezat lângă o colegă la ora de algebră, dar a părăsit clasa imediat. Fata a mărturisit că s-a gândit că băiatul de 14 ani vrea să chiulească, dar nu a fost așa. Spre sfârșitul orei, acesta s-a întors și a încercat să intre în clasa. O colegă s-a îndreptat spre ușă pentru a i-o deschide, dar a văzut că acesta avea o pușca semiautomată așa că nu a mai apăsat butonul. Înfuriat, tânărul ar fi pornit focul.

"S-au auzit apoi cam zece până la cincisprezece împușcături, în rafală, una după alta. Și atunci toți ne-am culcat pe podea. Am început să ne târâm, în mod haotic", a spus eleva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel