Ministerul Finanțelor a făcut public un răspuns al Comisiei Europene privind plata taxei de solidaritate. Răspunsul vine după ce România a cerut clarificări ca urmare a faptului că OMV Petrom a transmis că nu va fi nevoită să plătească această taxă.
Publicitate
România a dorit să obțină clarificări cu privire la codurile CAEN prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 1893/2006, care corespund activităților economice acoperite de definiția „societăților din Uniune și a sediilor permanente cu activități economice în domeniul extracției, mineritului, rafinării petrolului sau fabricării produselor de cocserie”. Aceasta se referă la următoarele activități economice: 05.1. extracția de huilă; 06.1. extracția de petrol brut; 06.2. extracția de gaze naturale; 19.1. fabricarea de produse de cocserie; și 19.2. fabricarea de produse petroliere rafinate.
Găsiți aici scrisoarea integrală: https://media.dcnews.ro/other/202302/reply-dg-to-letter-ro-18-01-2022-final_89416900.pdf
Dar cum este situația în alte țări? În imaginile din articol veți vedea cum au implementat alte state europene regulamentul privind taxa de solidaritate și că acestea, spre diferență de România, au reușit să-l implementeze.
De asemenea, veți observa că unele din acestea au implementat găsind soluții fiscale mai de impact, nu coduri CAEN. Informațiile le găsiți în prima căsuță din imaginile publicate mai jos:
Țări fără coduri CAEN: Bulgaria, Slovenia sau Franța.
Mai multe detalii în imaginile de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu