Cum au votat vampirii lui Băsescu

val-valcu
val-valcu

În 2000, Sorin Oprescu a condus pe tot parcursul zilei, uneori și cu 10 procente avans față de Traian Băsescu. De la lăsarea întunericului și până la închiderea urnelor, Băsescu a răsturnat scorul și a câștigat cu 12.000 de voturi. Oprescu a vorbit de trădare, s-a spus că serviciile l-au ajutat, că MApN era la PD și Internele la un fan băsist...

În 2004, Adrian Năstase a condus până la exit poll-ul de la ora 18. Băsescu a întors rezultatul, chipurile pe baza celebrului slogan transmis prin sms, care a mobilizat electoratul tânăr.

În 2009, fotoreporterii i-au surprins pe Videanu, Blaga și Bebe Ionescu, discutând într-un restaurant select din Herăstrău. Potrivit martorilor, erau negri de supărare. La PDL, toți știau că pierduseră. A venit seara, când se mobilizează electorii băsiști, și iar s-a răsturnat scorul.

Eu unul nu cred în explicațiile oficiale. Accept că se mobilizează mai greu  tinerii, care, se știe, mor de dragul lui Băsescu, fiindcă le-a dat joburi și case și alocații de tot felul, dar e prea de tot să dea buluc pedeliștii la urne, taman  între orele 20-21.

Mai degrabă aș fi tentat să cred că noaptea se dau loviturile. Presa e vlăguită, alergând de 12 ore după cai verzi și buletine pozate cu mobilul. Oamenii din secțiile de votare s-au plicitisit, după atâta vreme de stat pe scaun. Parcă și-ar scoate pârleala cu vreo mie de euro, parcă ar acționa la ordin, schimbând procesele verbale, între candidați. Sau poate e nevoie să cadă seara, ca să facă turul secțiilor cei care votează multiplu, cine știe?

La exit poll-ul de astăzi, după-amiază, când Băsescu a ajuns la minus 90 capital de încredere, iar PDL îi suflă în ceafă, constat că baronii ultimei rezistențe se află la zeci de procente în urma USL (Robert Negoiță îl zdrobește pe Livache, cu 40 la sută avans, Boc are de recuperat 30 la sută, la fel ca iepurașii portocalii din Timișoara, sau ca tigrul  bengalez din Dâmbovița).

Să admitem că vor să joace din nou comedia votanților care se scoală târziu și merg la secție noaptea, ca vampirii. De unde să mai întoarcă rezultatul, când nici 15 la sută nu-i mai suportă și ei au de recuperat de două ori pe atât, într-o singură oră, după apusul soarelui?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel