Dacă vrei să bați rapid albușurile pentru prăjituri, trebuie să știi acest truc.
Publicitate
Scoate ouăle din frigider cu 1-2 ore înainte de a începe să le prepari. Cu cât sunt mai vechi, cu atât albuşul se va bate mai greu. Fă prăjiturile cu ouă proaspete! Începe să mixezi albuşurile în prima treaptă pentru 20-30 de secunde, apoi măreşte viteza treptat.
Nu pune sare în albuşuri, înainte să le baţi. Sarea încetineşte coagularea, şi le vei bate mai mult. Încearcă să nu spargi gălbenuşul când separi ouăle. Cu cât scapi mai puţin gălbenuş în albuş, cu atât albuşurile se vor bate mai bine şi mai uşor.
Secretul pentru a bate rapid albuşurile: pune câteva picături de suc de lămâie, exact înainte să le baţi.
Vezi și: Pește "ca la Borcea". Rețeta care te va surprinde! Gust de neegalat
De ce să pui sare de lămâie în apa în care fierbi ciupercile. Trucul secret al bucătarilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu