Bunicile noastre s-au descurcat bine și fără frigidere și au inventat zeci de trucuri, pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp.
Trebuie remarcat faptul că unele gospodine au învățat cum să depoziteze cu succes legumele și în absența unui frigider.
Să vorbim despre trucurile care prelungesc prospețimea castraveților.
Mai întâi, puneți castraveții într-o cutie de nisip. Legumele trebuie să nu se atingă. Fiecare strat de castraveți trebuie acoperit cu nisip. Apoi așezați alt strat de legume. Puteți pune legumele până umpleți cutia. Cutia cu castraveți și nisip trebuie așezată într-un loc răcoros, de exemplu, într-o pivniță.
Cum ne putem albi dinții acasă: trei produse din bucătărie, pentru un zâmbet de Hollywood
Castraveții pot fi păstrați proaspeți în varză. Fiecare castravete trebuie învelit într-o frunză de varză. Procedura durează, dar legumele vor fi proaspete o perioadă lungă de timp.
Este foarte simplu să prepari castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă.
Ingrediente:
castraveți 2 kilograme,
8 crenguțe de mărar,
cinci căței de usturoi,
frunze de hrean - după gust,
frunze de dafin - după gust,
boabe de piper negru - după gust.
1 litru de apă,
1 lingură de oțet,
1 lingură de zahăr,
2 linguri de sare,
200 grame de ketchup picant.
Mai întâi, spălați, uscați și sterilizați borcanele. Vă sugerăm să folosiți borcane de câte 500 de grame, astfel încât castraveții să fie consumați în câteva zile și să nu stea deschiși mult timp.
Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență
Pe fundul borcanelor se așează, pe rând, frunzele de hrean, mărarul, usturoiul, frunzele de dafin și piperul negru. Desigur, frunzele de hrean și mărar trebuie spălate, iar usturoiul trebuie curățat. Puteți adăuga și cuișoare întregi. Apoi puneți și castraveții spălați în borcane.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Pentru marinată, se amestecă toate ingredientele și se fierb. Marinata făcută din cantitățile de mai sus este suficientă pentru 5 litri. Marinata fierbinte se toarnă peste castraveți. Borcanele se închid cu capace, se învelesc și se lasă să se răcească cel puțin o zi. Apoi depozitați borcanele într-un loc răcoros. Castraveții cu ketchup sunt foarte crocanți și picanți. Poftă bună!
Castraveții sunt legume sănătoase și gustoase care se găsesc aproape în fiecare frigider. Multe persoane nu-și pot imagina o salată delicioasă sau un gazpacho răcoritor fără castraveți.
De obicei, majoritatea dintre noi păstrează castraveții în frigider. Dar oare este corect? Gospodinele cu experiență consideră că aceste legume trebuie păstrate în dulapul de bucătărie. Desigur, unora li se va părea ciudat, deoarece castraveții calzi parcă nu au gust bun. Însă, gestul gospodinelor are motive întemeiate.
Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților
Experții în științe agricole au remarcat că, dacă castraveții sunt păstrați la o temperatură sub 10 grade, mai mult de trei zile, vor deveni apoși și vor putrezi repede. De aceea, experții recomandă păstrarea castraveților într-un dulap sau pe masa de sufragerie.
Bezele din mere și banane: un desert gustos, sănătos și ieftin. Copiii îl vor adora
Castraveții nu pot fi păstrați lângă alte fructe și legume. Aceste legume sunt foarte sensibile la etilenă, un gaz natural care face ca unele fructe și legume să se coacă mai repede și, în cele din urmă, să se strice.
Dacă vrei ca toți castraveții să reziste mai mult, ține-i departe de banane, roșii și pepeni, care produc etilenă. Desigur, nu uitați să vă asigurați că toți castraveții sunt depozitați într-un loc întunecat. Expunerea directă la lumina soarelui le dăunează.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu