EXCLUSIV  Cum circuli când în zonă este coloană oficială. Problema maşinilor moderne

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

La EURO 2024, coloana oficială a premierului maghiar Viktor Orban a fost implicată într-un accident, în urma căruia un poliţist pe motocicletă şi-a pierdut viaţa. 

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a explicat la DC Conducem cum trebuie să circulăm atunci când în zonă este o coloană oficială, dar spune şi că aceste coloane oficiale nu au numai drepturi în trafic. 

"Dacă mă întrebaţi pe mine ce cred despre acest accident, eu cred că atât de siguri erau poliţiştii pe motocicletă, maşinile de deschidere, etc, că nu se poate întâmpla nimic, încât nu s-au aşteptat la un eveniment. Nu s-au aşteptat ca o maşină să vină din lateral când intersecţia e blocată. I-a surprins. De aceea, cu atât mai mult este demonstrat că trebuie făcută protecţia muncii, că trebuie să fie traşi unii lucrători de mână că se poate întâmpla ceva, chiar şi unde nu crezi. 

Bineînţeles că impactul dintre o maşină şi o motocicletă este cunoscut, se ştiu rezultatele unui astfel de impact. Nu contează a cui era coloana oficială. Dar se demonstrează că şi acolo se pot întâmpla accidente, în Germania. Cert este că o şoferiţă nu a realizat că, în ciuda faptului că semaforul era pe verde sau că era pe drum cu prioritate, pierde prioritatea în faţa coloanei oficiale. E o situaţie care a dus la accident, dar neaşteptată", a declarat Titi Aur la DC Conducem. 

Problema maşinilor moderne

"Prioritatea este a coloanei oficiale, dar avem o problemă aici. Coloana oficială trebuie să se asigure că ceilalţi au văzut-o sau auzit-o. Dacă trece orbeşte printr-o zonă fără vizibilitate, iar cei care au prioritate nu au văzut sau nu au auzit coloana oficială... Maşina modernă este mai periculoasă, pentru că e mai silenţioasă, mai antifonată, nu auzi gălăgia de afară. 

Eu în anii 90 am avut o situaţie. Aveam un Mercedes, am venit din Franţa în România, undeva la Târgu Secuiesc a venit maşina de poliţie în spatele şi voiau să treacă. M-au oprit şi au spus că au dat drumul la sirenă şi eu nu m-am dat la o parte. Eu chiar nu am auzit sirena şi le-am demonstrat că nu se aude. Am urcat poliţistul în maşină şi a spus şi el că de la mine din maşină nu se auzea. Într-o Dacie, un Oltcit, nu aveai cum să nu auzi. Aşa e şi la maşina modernă, are dezavantajul ăsta. S-a întâmplat şi în Germania. Dacă nu era coloana oficială a unui prim-ministru, oricum, nu era atâta tevatură pe accidentul ăsta", a mai declarat Titi Aur. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel