Vorbesc pisicile între ele? Felinele comunică între ele prin vocalizări, contact fizic, semnale vizuale și chimice. Atunci când comunică, pisicile emit semnale subtile, datorită trăsăturilor lor și mișcărilor rapide. Dacă vrei să știi cum comunică pisicile între ele, trebuie să înveți să citești limbajul lor corporal.
Acordă o atenție deosebită ochilor, urechilor, cozii și poziției generale a corpului. O pisică care se simte prietenoasă și încrezătoare își va ține coada sus, urechile vor fi îndreptate înainte, iar corpul va fi drept.
Dacă pisica ta se apropie de o altă pisică care îi place, vârful cozii poate fi înclinat înainte. Dacă pisica ta se simte confortabil în prezența celeilalte pisici, ar putea să se rostogolească suficient încât să-și arate burtica. Acest lucru înseamnă că se simte suficient de confortabil pentru a arăta celeilalte pisici cea mai vulnerabilă parte a corpului său. Dacă pisica ta se simte nesigură sau incomodă, ar putea să se așeze pe labe, să-și așeze coada pe lângă corp și să observe pisica.
Contactul vizual este o altă modalitate prin care pisicile comunică între ele. Dacă pisica ta se uită la o altă pisică și clipește, îi transmite, prin limbajul corpului, că este deschisă la apropierea și atenția acesteia.
Pisicile care șuieră sau mârâie, cu spatele și coada arcuite, urechile aplatizate și membrele din față apropiate de cele din spate, ar putea fi pe cale să atace.
Pisicile pot folosi un mieunat sau un sunet pentru a se saluta între ele, dar cercetările au arătat că pisicile tind să miaune mai mult atunci când interacționează cu oamenii și nu folosesc acest sunet prea des atunci când interacționează între ele. Mieunatul pare să fie o vocalizare prin care solicită atenție atunci când este adresată oamenilor.
Miorlăitul se produce în timpul inhalării și expirației. Pisicile pot miorlăi atunci când sunt în contact cu alte pisici, dar și când sunt în contact cu oameni sau obiecte. Ele miorlăie atunci când frământă perne sau se rostogolesc pe jos.
Deși presupunem că pisicile miorlăie când sunt fericite, ele pot miorlăi și atunci când nu se simt bine.
Când o pisică se simte speriată, poate mârâi sau șuiera pentru a spune celeilalte pisici să se țină la distanță sau să o lase în pace. Dacă cealaltă pisică nu ascultă și continuă să se apropie, prima pisică poate intensifica vocalizarea până la un țipăt înainte de a ataca. Pisicile pot urla și când sunt în suferință.
Pisicile pot fi foarte sociale. Ele se salută prin atingerea nasurilor. Își arată afecțiunea frecându-și capetele între ele. Uneori, pisicile pot chiar să-și lege cozile și să o frece una de alta.
Când pisicile se freacă între ele sau de obiecte, ele lasă feromoni și uleiuri de la glandele aflate pe frunțile, obrajii și bărbiile lor. De asemenea, schimbă mirosuri atunci când corpurile și coada lor se freacă între ele. Pisicile se vor freca și de obiecte proeminente din casă pentru a lăsa un traseu de miros și pentru a-și marca teritoriul.
Pisicile pot, de asemenea, să urineze pentru a-și marca teritoriul. Nu este neobișnuit să vezi acest comportament la pisicile care trăiesc afară sau care au acces la exterior. Totuși, uneori, acest comportament poate apărea și în interiorul casei. Când se întâmplă acest lucru, poate fi o reacție la o pisică de afară care se află pe proprietate sau la alt stresor din viața pisicii tale.
Acum că ai învățat câteva elemente din limbajul pisicilor, urmărește interacțiunile pisicuței tale și vezi dacă poți descifra semnalele, potrivit Petmd.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News