Cum cureți o cratiță de inox arsă, fără mari bătăi de cap

Foto Pexels
Foto Pexels

Iată, în rândurile ce urmează, o metodă prin care cureți o cratiță de inox arsă.

Pune o compoziție de 1/1 apă și oțet, suficient de multă încât să acopere în întregime arsura, chiar să o depășească. Lasă cratița la fiert timp de zece-15 minute sau până când arsura se desprinde când amesteci cu o lingură de lemn.

După ce ai fiert oțetul cu apă, mai bine de 90% din urmele de pe cratiță ar trebui să dispară și cele rămase vor fi mult mai ușor de îndepărtat cu un burete și detergent obișnuit de vase.

Atenţie! Este necesar să ventilezi bine camera când cureți cratița astfel, vaporii de oțet pot fi iritanți pentru căile respiratorii, notează retetepractice.ro. Metoda funcționează mai ales pentru cratițele din inox.

Citește și / Regula lui 8. Vlad Ciurea: Germanii au spus-o

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre regula lui 8.

„Între orele 10.00 și 12.00, este activitatea maximă cerebrală, între 16.00 și 18.00, la fel. Deci, noi trebuie să funcționăm între acești parametri. Nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, între 16.00 și 18.00 ai un vârf și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea. 

„După care este regula lui 8, germanii au spus-o. 8 ore lucrezi, 8 ore administrație, 8 ore te odihnești. Începi să reduci motoarele, nu să mănânci mult, nu spun că un pahar de vin strică, nu strică, dar depinde cât, cum, în ce condiții, relaxante. Dacă se poate, după igiena de seară, cât mai repede odihnă și lucruri care ne plac”, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea în podcastului lui Mihai Morar. 

Dacă sunteți iubitori de ciocolată, prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea recomandă ciocolata amăruie. „Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie. Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a scris Vlad Ciurea pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel