Cum cureți RAPID gheața de pe PARBRIZ. NU mai pune niciodată APĂ fierbinte și UITĂ de racletă. Cum faci acasă SPRAY de dezghețat mașina

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cele mai tari trucuri pentru a curăța gheața de pe parbriz. Uită de racletă, mâini înghețate și minute în șir petrecute în frig.

Sezonul rece și-a intrat ușor, ușor în drepturi și dă bătăi de cap tuturor șoferilor, mai ales când e vorba de parbrizul înghețat, cea mai mare problemă iarna.

Puțini șoferi beneficiază de garaj sau parcare subterană, lucru care le îngreunează plecarea din fața porții în multe dimineți.

Cu toate acestea, este bine că există câteva trucuri care să ajute să dezgheți rapid parbrizul înghețat, dar și câteva care te ajută să nu-ți mai înghețe deloc parbrizul și să poți să să pleci cu mașina imediat ce ai urcat în ea.

Nu încerca să speli parbrizul când urci în mașină

"În cazul în care lichidul de parbriz din rezervor este înghețat, cel mai bine ar fi ca șoferul să nu mai încerce să spele parbrizul pentru că va forța pompa și riscă astfel să strice motorașul.

Lichidul nu se va dezgheța doar dacă motorul este pornit. Tocmai de aceea, conducătorii auto sunt sfătuiți să lase mașina timp de câteva ore într-o parcare subterană. Multe dintre mall-urile bucureștene au astfel de parcări, unele încălzite.

O altă soluție ar fi ca șoferul să completeze rezervorul cu spirt și să-l lase să acționeze. Sau să completeze vasul cu apă fierbinte, în speranța că dopurile de gheață vor debloca soluția de vara”, arată auto-bild.ro.

Truc rapid. Cum dezgheţi parbrizul iarna

Cea mai bună varianta să dezgheți parbrizul iarna rămâne spray-ul special conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheață. Dar, dacă nu ai la îndemână un astfel de spray, poți folosi o soluție dintr-un litru de apă și 300 ml de alcool sanitar. Toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator și împrăștie pe tot parbrizul, în timp ce lași motorul pornit și aerul condiționat la maximum. În două, trei minute gheața este topită și poți curăța parbrizul cu o racletă fină.

Nu folosi niciodată apă caldă pentru a curăța un parbriz înghețat, deoarece temperatura apei poate provoca fisuri în sticlă.

În zilele geroase, după ce te întorci de la drum lung cu mașina, înainte de a opri motorul, lasă aerul condiționat să meargă doua, trei minute la maximum. Căldura va usca interiorul mașinii și nu se vor mai forma cristale de gheață pe geamuri, scrie youdrive.ro

Metoda ingenioasă a lui Daniel Harris

Fostul jucător de crichet a descoperit o metodă ingenioasă, utilă, rapidă și ușoară care te ajută sî nu stai zeci de minute curățând gheața înainte să pleci la muncă.

Potrivit lui, ai nevoie doar de: o pungă pentru sendwich-uri cu fermoar de plastic pe care trebuie să o umpli cu apă caldă, pe care o plimbi peste parbrizul mașinii. Astfel, gheața se topește imediat.

De asemenea, în tot acest timp, dă drumul la căldură din mașină pentru a bate în toate geamurile.

"Apă caldă într-o pungă de sandwich și gata! Merge de minune, e rapid și îți și ține cald la mâini. Am folosit apă caldă de la robinet ca să evit problemele. Nu vreau să îmi ard mâinile sau să îmi crăp geamurile", a povestit Daniel Harris, potrivit mirror.co.uk

Rețetă. Cum faci acasă spray de dezghețat parbrizul

Într-o sticlă de cca 500 ml, care să aibă un capăt cu dispozitiv de tip spray, pune:

1. 2/3 parte spirt

2. 1/3 parte apă

3. o lingură de detergent de vase lichid.

Amestecă bine cele trei ingrediente și aplică soluția pe parbrizul înghețat. Lasă soluția să acționeze câteva secunde, iar gheața va începe să se topească.

Ce să faci să nu-ți mai înghețe parbrizul iarna. Trucul genial cu CEAPĂ și CARTOF. Ne vei mulțumi

Primul truc este legat de... ceapă. Deși pare ciudat, ceapa împiedică înghețarea parbrizului.

Tot ce trebuie să faci este să dai parbrizul cu o jumătate de ceapă roșie seara, înainte ca temperaturile să scadă considerabil. Dacă vei face asta, vei avea geamul curat dimineața.

De asemenea, poți să înlocuiești ceapa cu un cartof pentru că și el creează o barieră protectoare. Ambele legume conțin zahăr care să stopeze procesul de înghețare.

Poți să folosești chiar și oțet de mere.

Într-un recipient, amestecă oțet și apă, în cantitate egală, și apoi pulverizează seara pe geamul mașinii, înainte ca el să înghețe.

Dacă ai un prosop pe care nu-l mai folosești, este util să-l folosești în aceste cazuri. Trebuie să-l pui deasupra ștergătoarelor și mai apoi să îndepărtezi totul când pleci cu mașina din fața casei. Vei observa că vei avea un geam curat prin care să vezi bine, ulterior dezgheți prosopul plin de zăpadă și gheață și îl reutilizezi, potrivit playtech.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel