Există un truc foarte simplu care te ajută să cureți ușor coaja roșiilor. Iată cum trebuie să procedezi, fără mari bătăi de cap.
1. Pâinea se reîmprospătează dacă o înfăşurăm într-un tifon sau şervet umed şi o ţinem 10-15 minute la cuptor.
2. Ouăle se folosesc cu succes în hrana celor care vor să slăbească. Ele nu îngraşă, dar prin conţinutul în fier (asimilabil total în organism) combat anemia.
3. Roşiile se curăţă de coajă mai uşor dacă le punem la fiert în apă clocotită câteva minute, apoi le trecem sub un jet de apă rece.
4. Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit, până se răcesc.
Vezi și: De ce nu trebuie să pui niciodată cartofii la fiert în apă rece. Cea mai mare greșeală!
Ouă pe canapea. Rețeta din anii '80 pe gustul românilor
*Aceste sfauri au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu