Dacă vrei să elimini toxinele acumulate în organism, trebuie să știi că există o rețetă bazată pe ingrediente naturale care te poate ajuta.
Smochinele sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru vindecarea organismului, pentru întărirea capacităţilor fizice şi mentale şi pentru tratarea multor alte boli.
Remediul preparat din smochine şi ulei de măsline ajută la îmbunătăţirea digestiei, contribuie la pierderea în greutate şi elimină toxinele din organism. Este bogat în calciu şi potasiu, care întăreşte inima şi vasele de sânge. Îmbunătăţeşte excelent starea pielii şi culoarea tenului, fortifică sistemul imunitar şi accelerează procesele metabolice, scrie Rador citând Zdrave.
Ingredientele necesare pentru preparare sunt smochine uscate şi ulei de măsline. Toate cele 20 de smochine se taie în jumătate şi se pun într-un borcan de sticlă. Peste acestea, se adaugă suficient ulei de măsline pentru a acoperi fructele complet. Nivelul uleiului trebuie să le depăşească cu circa doi centimetri. Borcanul se păstrează la frigider timp de 40 de zile.
Mod de administrare:
Se ia în fiecare dimineaţă o linguriţă de ulei de măsline în care au stat fructele şi jumătate de smochină, cu 5-10 minute înainte de micul dejun. Efectul de vindecare al acestui remediu delicios se simte imediat. Tratamentul poate fi efectuat de două-trei ori ori pe an.
Citește și:
"Opriți-vă, scuipați, lăsați în farfurie, aruncați!". Bilic atrage atenția: Ne îngrășăm din mâncare nesănătoasă, dar mai ales din cea sănătoasă
"Și mâncarea care nu ne place tot "se pune". Dovada că viața e nedreaptă există și în nutriție: ne îngrășăm din mâncare nesănătoasă, dar mai ales din cea sănătoasă, din produse care ne plac, dar și din cele care nu se ridică la înălțimea așteptărilor noastre, din preparatele pe care le mâncăm cu poftă, dar și din cele pe care le mâncăm în silă… cu alte cuvinte totul “se pune” și se depune.
Organismul e construit ancestral iar metabolismul funcționează rudimentar. Legile termodinamicii acționează pe numărul de calorii, fără să țină cont dacă sunt “bune”sau “rele”. E nedrept și stupid să te îngrași cu mâncare care nu ți-a plăcut, dar se întâmplă mereu. Așa cum putem da înapoi haine, pantofi sau electrocasnice care nu ni se potrivesc sau nu ne satisfac, ar trebui ca și la capitolul alimentar să fim rambursați pentru caloriile cheltuite greșit. Însă, odată ce am înghițit mâncarea, răul e făcut, nici măcar prin mișcare nu putem scăpa ușor/eficient de excesul caloric!
"Opriți-vă, scuipați, lăsați în farfurie, aruncați! "
Soluția? Să ne oprim la timp!. Fiecare gură de mâncare trebuie asumată și justificată: nu avem voie să mâncăm dacă nu ne este foame de nota 6-7 pe o scară de la 0 la 10. Și apoi, chiar dacă ne este foame, nu avem voie să mâncăm produse de proastă calitate sau care lasă de dorit la capitolul gust. Când duceți mâna cu mâncare la gură, întrebați-vă mereu: de ce mănânc? / cât îmi este de foame? / m-am săturat? / aș putea să mă opresc? / îmi place cu adevărat? Și dacă răspunsul nu este clar și ferm, opriți-vă, scuipați, lăsați în farfurie, aruncați! Mai bine la gunoi decât pe burta voastră.
Suntem prea săraci din punct de vedere buget caloric, ca să cheltuim cu indiferență și nepăsare. În nutriție nu există împrumut de la bancă și nici pe datorie nu putem trăi. Kilogramele în plus înseamnă calorii consumate peste bugetul ridicol de mic al organismului. Și nu contează dacă ne-a plăcut sau nu!
Concluzia? Dacă viața e nedreaptă și legile lui Murphy funcționează, măcar să ne îngrășăm din lucruri bune", a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu