Cum evităm mersul la spital de Paște

spitalul universitar bucuresti
spitalul universitar bucuresti

Pentru a petrece sărbătorile pascale fără incidente medicale, iată câteva reguli simple, date de medicul Tudor Ciuhodaru, pe care ar trebui să le aplicaţi în aceste zile.

Pacienţii cu afecţiuni digestive cronice trebuie să continue medicaţia, iar eventualele modificari ale regimului igienodietetic vor fi luate în considerare doar după consultarea medicului.

Reluarea după post a unei alimentaţii bogate în grăsimi, tocături, prăjeli şi asocierea cu alcool este contraindicată pacienţilor cu gastrite, ulcere, colici biliare sau colecistite acute, hemoragii digestive sau pancreatite. Pacienţii cu afecţiuni metabolice (ex.diabet) vor respecta indicaţiile terapeutice - în caz contrar decompensările putând fi grave mergând până la comă.

Pacientii cu afectiuni cardiovasculare (hipertensiuni, insuficiente cardiace, cardiopatii ischemice) vor fi atenţi la excesul de sare şi grăsimi, iar întreruperea medicaţiei este contraindicată întrucât duce la agravarea bolii). Orice durere precordială cu durata de peste 3-5 minute indică suspiciunea unui sindrom coronarian acut ce necesita prezentare urgentă la spital.

Cei cunoscuti cu alergii alimentare vor avea grijă la produsele consumate, vor avea medicaţia de urgenţă şi se vor prezenta la spital în cazul erupţiilor pruriginoase asociate tulburărilor respiratorii.

Perioada sarbatorilor creste riscul apariţiei depresiilor şi a tentativelor de sinucidere şi este necesar ca pacienţii cu astfel de afeciuni să aiba medicaţia adecvata şi suportul familiei.

Consumul de alcool va poate aduce la spital în coma sau datorită tulburărilor paroxistice de ritm, pancreatitelor, ulcerelor criza sau hemoragii digestive. Pot fi şi victime colaterale datorita accidentelor de trafic sau agresiunilor. Nu în ultimul rânda accidentele casnice sunt frecvente în această perioadă. Arsurile, plagile, entorsele, fracturile se trateaza mai usor si cu mai putime complocatii daca va prezentati rapid la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel