Cum eviți descărcarea bateriei de la mașină în perioadele geroase. Ce faci dacă se descarcă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să eviți descărcarea bateriei de la mașină în perioadele geroase sau să știi ce ai de făcut dacă se descarcă, trebuie să afli câteva informații esențiale. Iată cum se procedează.

Cum faci să nu se descarce bateria de la mașină

Dacă ți-e teamă că te-ar putea lăsa bateria de la mașină din cauza gerului, trebuie să știi că există soluții împotriva acestei probleme. Iată ce trucuri poți folosi.

După ce ai pornit maşina, ar trebui să o conduci pentru cel puţin 10 minute sau mai mult. Evită deplasarea pentru 1-2 kilometri, chiar dacă este frig afară. Dacă este posibil, parchează maşina într-un garaj. Dacă nu, poţi îmbrăca bateria într-o husă termică, potrivit cumsa.ro. Poţi folosi şi un prosop cu ajutorul căruia înveleşti bateria imediat după ce parchezi maşina. Căldura degajată de motor va fi reţinută de prosop, aşa că bateria va fi protejată! Nu uita să scoţi prosopul atunci când porneşti automobilul. Dacă ai o baterie slabă, atunci ar fi bine să o şi încarci. De asemenea, poți verifica bateria maşinii la un service.

Vezi și: Cum scapi de aburirea geamurilor în mașină. Două soluții la îndemână

Ce faci dacă ți s-a descărcat bateria

Încărcarea folosind cablurile auto. Parcaţi mașinile paralel. Dacă ai maşină automată, poziţionează selectorul de viteze în modul P (Parking), iar dacă ai o maşină cu o cutie de viteze manuală schimbătorul se pune în punctul mort, potrivit cumsa.ro.Trageţi frâna de mână/parcare pentru ambele vehicule.

Deschideţi capotele și lăsaţi uşa deschisă la maşina cu bateria descărcată pentru că, atunci când se aplică tensiunea, se poate declanşa sistemul antifurt, iar uşile se pot bloca automat. Cablul roşu sau cu clema roşie se conectează la borna pozitivă a maşinii cu bateria descărcată, iar celălalt capăt la borna pozitivă a maşinii donatoare. Clema neagră sau cablul negru se va conecta la borna negativă a maşinii donatoare, iar a doua clemă neagră se va conecta la piesa metalică nevopsită a automobilului cu bateria descărcată.

Porneşte motorul maşinii donatoare şi lasă-l să meargă timp de 10-20 de minute, după care opreşte-l. Pornește maşina cu bateria descărcată. Dacă aceasta a pornit, nu opri motorul, lasă-l să funcţioneze 10-20 de minute.

Dacă totul este ok şi maşina a pornit, mai întâi se deconectează clema neagră pe care ai prins-o de piesă metalică a bateriei, iar apoi clema neagră de la borna negativă a maşinii donatoare. După aceea, se deconectează clema roşie de la borna pozitivă a maşinii donatoare, iar la final clema roşie conectată la borna pozitivă a maşinii cu bateria descărcată.

Ar fi bine să îţi cumperi un jump starter pe care să îl ții în mașina și la care poţi apela ori de câte ori apare o problemă cu acumulatorul maşinii. Dacă locuieşti la curte, poţi folosi un redresor.

ATENȚIE! Nu e recomandat să atingi bornele bateriei cu mâinile goale. Mașina care îți dă curent trebuie să aibă tot o baterie de 12V.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel