"Nu pe lângă orice drum național construiești trotuar" spune Grindeanu după accidentul mortal produs între Vama Veche și 2 Mai

Cum explică Sorin Grindeanu lipsa trotuarului între Vama Veche și 2 MAI, pe drumul unde au fost uciși Roberta și Sebi / inquam Fotos - George Călin
Cum explică Sorin Grindeanu lipsa trotuarului între Vama Veche și 2 MAI, pe drumul unde au fost uciși Roberta și Sebi / inquam Fotos - George Călin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat de ce nu există trotuar între Vama Veche și 2 MAI. Vezi în articol ce a răspuns.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat de ce nu există trotuar între Vama Veche și 2 MAI, pe drumul unde un șofer drogat a accidentat mortal doi tineri. Acesta a spus că "nu pe lângă orice drum național construiești trotuar". Declarația sa a stârnit controverse, în contextul în care precizarea sa vine după accidentul mortal petrecut recent în zona localității 2 MAI, tragedie care a atras atenția asupra lipsei infrastructurii pietonale adecvate.

VEZI ȘI: Grindeanu, întrebat de ce a mers cu elicopterul SRI pentru a inspecta șantierele. "Este elicopterul statului român, piloții sunt ai statului român"

Potrivit ministrului Transporturilor, construirea trotuarelor pe lângă fiecare drum național ar fi o abordare impracticabilă, sugerând că ar însemna să dublăm toate drumurile naționale cu trotuar.

"Acel drum e drum național. Nu pe lângă orice drum național construiești trotuar, scuzați, ar însemna să dublăm toate DN cu trotuar. E adevărat că acea zonă e circulată între Vama Veche și 2 mai. Corpul de control al MAI va scoate în evidență dacă există nereguli pentru că uitându-mă de departe poți să vezi că e ciudat să scape din două filtre un drogat, să facă după ce a făcut. Acolo orice neglijență trebuie amendată", a spus Sorin Grindeanu, scrie Realitatea.net.

VEZI ȘI: Psihologul Liviu Chesnoiu, despre accidentul de la 2 MAI: Întotdeauna mortul e de vină la noi!

Primarul ceruse finanțare

"Drumul pe care s-a petrecut oribilul eveniment este un Drum Național, prin urmare administrarea intra în responsabilitatea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța. De altfel, noi am sesizat pericolul și la nivelul comunei Limanu avem deja realizat un studiu de fezabilitate și un proiect tehnic pentru a realiza extinderea trotuarului și iluminatul public de-a lungul Drumului Național care traversează localitatea 2 Mai și până la pista de biciclete, care începe imediat după Unitatea Militara și unește 2 Mai cu Vama Veche.

Acum suntem la faza în care așteptăm o linie de finanțare pentru a implementa acest proiect și pentru a trece la execuție. Știți, de altfel, că realizarea unor astfel de proiecte înseamnă și o perioadă destul de lungă de timp, mai ales din cauza procedurilor extrem de anevoioase. 

Vă garantez că vom încerca să acceleram realizarea acestui proiect și voi iniția, din nou, discuții cu reprezentanții instituțiilor abilitate. Trebuie să acceleram implementarea proiectului și să reușim împreună cu autoritățile centrale o soluție pentru finanțarea lucrărilor. Este vital pentru siguranța oamenilor!", a transmis primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu.

VEZI ȘI: Vlad Pascu - accident 2 Mai. Mircea Badea, scos din minți: ”Nimeni nu vorbește despre asta”. Ce a pățit realizatorul Antena 3 când avea RCA, dar nu și dovada printată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel