Piromanul care a încediat ușa primăriei conduse de Emil Boc în urmă cu câteva zile a venit cu o explicație a gestului său.
Acesta a mărturisit că motivul pentru care a făcut acest gest necugetat este pentru că s-a săturat să achite taxe și impozite cu toate că nu este angajat, prin urmare acesta nu plătește taxe din veniturile personale, relatează Romania TV.
Tânărul de 27 de ani a incendiat ușa Primăriei din Cluj Napoca, scările din fața clădirii precum și trotuarul fără să se gândească la consecințe, iar șoferii și pietonii aflați în apropiere au fost nevoiți să ocolească zona în care flăcările s-au extrins generând totodată și o panică uriașă.
După ce a fost identificat de oamenii legii, tânărul s-a ales cu dosar penal, iar în hotărârea de arestare se precizează că acesta a manifestat dispreț față de autoritate și față de regulile de conviețuire socială și dorea să iasă în evidență printr-un comportament ilicit. Acesta se află acum în arest pentru 30 de zile și se pare că nu este la prima abatere.
Potrivit sursei citate, tânărul este și consumator de substanțe interzise și riscă acum între 2 și 7 ani de închisoare pentru distrugere.
Citește și:
Angajații Spitalului din Târgu-Nemț au ieșit în stradă, protestând împotriva abuzurilor managerului și a ”blătuirii” concursurilor de către Primărie. Medici, personal tehnic sau administrativ, până și jurista Spitalului îl acuză pe director de ilegalități și spun că modul în care se comportă acesta cu angajații este de vină pentru ieșirea în stradă de săptămâna trecută. Primarul, însă, este gata să sacrifice spitalul pentru a păstra în funcție omul pe care l-a pus în post.
Managerul Alexandru Pătrașcu a fost instalat la vreme de lock-down. În plină criză COVID, când toată suflarea spitalului se lupta cu COVID-19, Daniel Harpa, primarul orașului, nu are altă grijă decât organizarea unui concurs pentru conducerea Spitalului din subordinea Primăriei.
La rândul său, deși spitalul se confruntă cu o ”urgență”, aflându-se în proces de acreditare, cu termene stricte până în toamnă, în această vară directorul Pătrașcu stabilește ca prioritate împărțirea funcțiilor. Cu alte cuvinte vrea să-și aducă oameni în posturile de director financiar și director medical.
Protestatarii spun că nu a fost constituită legal comisia de concurs pentru directorul financiar: cei care nu făceau parte din echipa dr. Pătrașcu au fost lăsați să participe doar ca observator, ”membrii juriului” având deja ”în plic” varianta câștigătoare.
Direcția de Sănătate Publică a luat act de contestațiile angajaților și a înlocuit reprezentantul său din Comisie, dar Primăria ar fi apreciat că nu este nicio problemă, continuând procedura în formula inițială. Cei care protestează acuză că totul este ”servit”, fiind mai degrabă o formalitate.
În aceeași perioadă, ar fi trebuit să fie organizat și concursul pentru postul de director medical. În acest caz, s-ar fi încercat împiedicarea depunerii candidaturilor, astfel încât concursul să nu fie finalizat din lipsă de candidați. Astfel, ar fi rămas pe post, interimar, ”o doamnă doctor agreată”, căreia i s-ar fi prelungit contractul din 6 în 6 luni, spun medicii.
Singura persoană înscrisă la concursul de director medical spune că e discreditată și intimidată de managerul Pătrașcu și acuză complicitatea Primăriei cu directorul spitalului, asta după ce DSP Neamț ar fi impus înlocuirea reprezentantului desemnat inițial în comisie. Picătura care a umplut paharul este reclamația pe care dr. Pătrașcu i-ar fi făcut-o la ANI unei colege care încearcă să obțină o a doua specializare, adică să se perfecționeze profesional.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu