Cererea judecătorului Cristi Danileț de a se pensiona la vârsta de 48 de ani a fost aprobată de către CSM.
„Dacă aș face acum Facultatea de Drept, ar mai dura câțiva ani până ajung judecător. Am înțeles că e criză de judecători, deci bănuiesc că aș putea. Cum fac să ies la pensie la 48 de ani? Că am trecut cu câțiva anișori de vârsta aceea”, a transmis Val Vâlcu în emisiunea Nod în papură de la DC News TV.
„La tine din păcate a trecut trenul, practic ești deja pensionat pentru ei. Dacă mai faci și patru ani de facultate, în principiu s-a terminat”, a răspuns Alfred Bulai. „Nu prea mai ai ce să faci, dar și ca procuror este același lucru. E o chestiune tipic românească în care cei care termină dreptul și care intră în zona procuratură/judecătorie se pensionează înainte de a începe de-adevăratelea activitatea pentru că o anumită performanță se atinge pe la 40 de ani de obicei în orice domeniu. Ei se pensionează și devin avocați, e pe dos față de alte societăți unde de obicei intri în avocatură, înveți meserie și apoi devii judecător”.
„Judecătorul trebuie să aibă o foarte mare experiență. Cum pot avea experiență o domnișoară sau un băiețel de 20 și ceva de ani care hotărăște viața oamenilor? Ai nevoie de multă experiență. La noi nu e nevoie se pare, exact când se acumulează experiența se face pasul către avocatură. E o lume întoarsă pe dos”, a mai spus sociologul.
„S-au prăbușit statuile în zona aceasta. Iată acum, "Apostolul Dreptății", Cristi Danileț, se pensionează. Ți se pare că are sens cuvântul "justiție socială" în cazul de față?”, a întrebat Vâlcu.
„Noi avem de niște ani de zile o justiție care s-a ocupat de politică în sensul de a face politică. Cu alte cuvinte, justiția nu se ocupa nici măcar juridic de politică, ci a făcut ea un anumit gen de politică prin modul prin care a încercat să devină un actor politic”, a răspuns Bulai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News