Cum facem să nu ne îngrășăm. Trucul cu apă care nu necesită niciun efort

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andrea Piacquadio)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andrea Piacquadio)

Dacă vrei să-ți păstrezi silueta suplă, trebuie să știi că există un truc ce te poate ajuta. Nu necesită niciun efort.

Publicitate

Pentru a reduce riscul de exces de greutate, trebuie să bem mai multe lichide, în special apă, a declarat Ivan Alimenko, expert în tratamentul tulburărilor de alimentaţie. Potrivit Agenţiei de presă ROSBALT, Alimenko a explicat că persoanele supraponderale au o sensibilitate redusă la senzaţia de sete, potrivit Rador.

În loc să-şi dorească să bea apă, acestea ar putea să-şi dorească să mănânce ceva, fapt care duce la acumularea unor kilograme în plus. Potrivit specialistului, apetitul subcortical, care apare în locul senzaţiei de sete, face parte din tulburările de alimentaţie.

Pentru a controla apetitul subcortical, supraponderalii trebuie să menţină un regim strict privind consumul de apă. Pentru a face acest lucru perfect, ei trebuie să bea undeva în jur de 30 de miligrame de lichid per kilogram de greutate corporală pe zi - a precizat Alimenko.

El a subliniat că, prin utilizarea frecventă şi corectă a cantităţii de lichid necesară organismului, o persoană poate evita poftele excesive de a mânca.

Citește și:

Cum poți să slăbești 10 kilograme. Cori Grămescu, sfaturi eficiente

În urmă cu ceva timp, Cori Grămescu a explicat cum poți să slăbești 10 kilograme în mod eficient și corect. 

"Ca să slăbiți eficient și corect 10 kilograme, mai ales în condițiile în care avem un punct de pornire cu multă grăsime pe corp și o masă musculară redusă, prima etapă de program trebuie dedicată creșterii procentului de masă musculară. Exerciții cu greutăți mai mari pentru îmbunătățirea calității masei musculare reprezintă baza programului de sport, cu sesiuni de steady cardio cu puls 120-130.

"Deficitul caloric nu trebuie să fie mai mare 200-300 kcal pe zi"

În etapa aceasta, deficitul caloric nu trebuie să fie mai mare 200-300 kcal pe zi pentru a asigura substratul energetic necesar creșterii nivelului de masă musculară, iar dieta ar trebui să fie cu conținut moderat de carbs și ceva mai multe proteine. În această primă lună, obiectivul este ca scăderea în cm să fie mai mare decât scăderea în kg și ţintim către o scădere de circa 3 kg, însă ne interesează să avem constanța alimentară cu meniul (fără dulciuri, snacks calorice sau alcool) şi să creștem cantitatea de legume consumate şi numărul de ore de somn.

În a doua lună, începem să ciclizăm carbohidrații, trecem către o rutină de antrenament bazată de mișcări de rezistență dinamică şi începem să încorporăm o rutină cardio de intensitate mai mare, cu obiectivul de a începe să reducem din greutate şi din centimetri în ritm mai susținut.

Tranziția către etapa de menținere

A treia lună, odată cu atingerea obiectivului de greutate, înseamnă tranziția către etapa de menținere, cu focus pe integrarea în stilul de viața non-dieta a programului de sport de intensitate mai redusă, a principiilor alimentației sănătoase şi a momentelor de răsfăț culinar într-o variantă care să nu destabilizeze corpul.

Următoarele 2-3 luni sunt despre fixarea acestui sistem de control flexibil, conectarea cu propriul corp şi înțelegerea ancorele motivaționale la care putem apela pentru a ne menține motivația de a fi atente la corpul nostru şi de a nu recădea în automatisme comportamentale care să ne conducă la a ne îngrăşa din nou", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel