Nu e nevoie de măiestrie pentru a prepara un ceai turcesc, însă există câteva trucuri care contribuie la obținerea gustului autentic.
Pentru prepararea ceaiului turcesc este necesar să folosești un ceainic turcesc, format dintr-un vas mic așezat peste un vas de dimensiuni mai mari.
Se pune apă la fiert în două vase diferite. Vasul mic se folosește pentru a se obține o băutură concentrată, iar vasul mai mare se folosește pentru a avea apă fiartă suplimentară. Se adaugă în vasul mic o linguriță de frunze de ceai pentru fiecare pahar în care urmează să fie servit.
Timpul pentru infuzie este de zece minute. Separat, se lasă la fiert apă în vasul mare.
Când ceaiul este gata pentru a fi servit, se pune în fiecare pahar doar o treime de ceai, iar restul se completează cu apă din vasul mare, notează divahair.ro. Cantitățile diferă în funcție de preferințe, dar un ceai turcesc preparat corect trebuie să aibă o culoare roșiatică.
La final, se adaugă câteva cuburi de zahăr și se amestecă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu