Dacă vrei să încerci înghețata tailandeză, să știi că o poți prepara chiar tu, acasă. Iată rețeta....
Publicitate
Ingrediente
400 ml de lapte de cocos
400 ml de smântână lichidă (30-35% grăsime)
200 grame de zahăr
1 linguriță de extract de vanilie
1/2 linguriță de sare
4 ouă mari
Cum se prepară
Într-un vas mediu, combinați laptele de cocos, smântâna lichidă, zahărul, extractul de vanilie și sarea. Amestecați bine pentru a dizolva zahărul și pentru a omogeniza amestecul. Puneți vasul pe foc mediu și încălziți amestecul, dar nu lăsați să fiarbă. Apoi, îndepărtați vasul de pe foc.
Într-un alt vas, bateți ouăle bine. Adăugați treptat amestecul de lapte de cocos încălzit peste ouă, amestecând constant. Apoi, turnați totul înapoi în vasul în care ați preparat baza și amestecați bine.
Puneți vasul pe foc mediu și amestecați încontinuu, până când amestecul începe să se îngroașe. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 5-7 minute. Nu lăsați să fiarbă, deoarece ouăle ar putea începe să se coaguleze. Când s-a îngroșat suficient încât să stea pe lingură, este gata.
Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperiți-l și puneți-l în frigider pentru cel puțin patru ore sau peste noapte.
După ce s-a răcit complet, turnați-l într-o mașină de înghețată și urmați instrucțiunile producătorului. Dacă nu aveți o mașină de înghețată, puteți turna amestecul într-un recipient etanș și îl puteți pune în congelator. Amestecați la fiecare 30 de minute timp de aproximativ 3-4 ore pentru a obține o consistență uniformă.
Serviți inghetata tailandeză în cupe sau conuri și decorați-o cu fistic tocat sau alte arome la alegere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu