Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldovenească

Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldoveneasca. Aluatul de plăcintă nu este cel mai ușor de pregătit, mai ales dacă nu ai experiență în bucătărie. Însă nimic nu se compară cu plăcintele făcute în casă, evitând aluaturile din comerț. Iată cum se face aluatul dospit pentru plăcintă.

Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Ingrediente

-500 g făină
-320-350 ml apă călduţă
-7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
-1 linguriţă cu vârf de zahăr
-1 linguriţă rasă de sare
-50 g untură sau unt sau 50 ml ulei

Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldovenească

Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldovenească. Se cerne făina şi se amestecă împreună cu zahărul şi drojdia uscată. Dacă folosiţi drojdie proaspătă, o amestecaţi cu puţină apă caldă şi 1 linguriţă de făină şi o lăsaţi să dospească 5 minute, apoi o răsturnaţi peste făină.

Vezi și: Cu ce să înlocuiești untul din prăjituri. Ingredientul surpriză. Nu te-ai fi gândit!

Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldovenească. Adăugaţi sarea şi 3/4 din apa călduţă şi amestecaţi. Adăugaţi apă atât cât este nevoie. Trebuie să obţineţi un aluat potrivit de tare. La frământat este bine să folosiţi untura de porc, aluatul va avea o frăgezime deosebită, scrie pofta-buna.com.

Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldovenească. Dacă veţi folosi unt, plăcinta va avea savoarea aceea specială dată de unt. Uleiul va face foile mai tari, dar puteţi folosi ulei dacă vreţi să faceţi plăcintele de post.

Vezi și: Cum faci sos de mere. Rețeta simplă și delicioasă. Genial în prăjturi!

Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldovenească. Se adaugă untura treptat şi se frământă până când aluatul se desprinde de mână. Trântiţi aluatul de masă de câteva ori. Aşezaţi-l în castron, acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la cald să dospească, aproximativ 1 oră.

Cum faci aluatul dospit pentru plăcintă. Rețeta veche moldovenească. Se întind foi pe masa presărată cu făină, cu ajutorul unui sucitor din lemn. Iese un aluat tare fin, se întinde imediat

Vezi și: De ce să dai merele prin făină, înainte de a face prăjitură. Secretul primit de la mama

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel