Ești fan amandine și ai vrea să le prepari chiar tu? Iată cea mai ușoară rețetă pe care o poți încerca...
Ingrediente
Pentru blat
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 6 linguri făină
- 2 linguri ulei
6 linguri zahăr
6 ouă
Pentru cremă
- 300 g ciocolată amăruie
- 300 ml frișcă lichidă
Pentru sirop
- 200 ml apă
- 5 linguri zahăr
- esență de rom
Pentru glazură
- 300 g zahăr
150 ml apă
2 linguri miere
2 linguri cacao
Cum faci amandine
Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Bate bine albuşurile şi se încorporează şi ele în compoziţia de gălbenuşuri. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii. Între timp, se prepară crema pentru amandine.
Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc şi se lasă să se răcească, potrivit rerete.unica.ro. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, pune apa şi zahărul şi se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacaoa şi se iau de pe foc.
Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom, fierte în prealabil. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandina în parte.
BONUS: Prăjitură cu iaurt și mere, rețeta. Cel mai ușor desert
Ingrediente
- 300 g iaurt grecesc
- 500 g de mere
- 250 g făină
- 2 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 125 g unt
- 1 lingură de praf de copt
- 150 g de fulgi de migdale
Pentru cremă
- 250 g cremă de brânză
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr
Cum se prepară
Înainte să vă apucați de prăjitură, lăsați toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură. Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul, apoi se adaugă ouăle pe rând. Într-un alt vas se amestecă făină cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută, porivit retetepractice.ro. Se adaugă și iaurtul și se omogenizează. Forma de copt se unge cu unt și se presară fulgi de migdale.
Se toarnă jumătăţa de aluat în tavă de copt, se aşază merele tăiate feliuţe sau cuburi, iar apoi se adaugă peste ele și restul compoziției. Într-un alt vas se mixează bine crema de brânză cu cele 2 ouă și cele 3 linguri de zahăr și se adaugă peste compoziția din tavă. Se adaugă peste fulgi de migdale și bagă la cuptor pentru 50 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News