Borșul este folosit, adesea, la acritul ciorbelor delicioase și nimic nu se compară cu savoarea dată de acest ingredient sănătos. Mai ales că îl poți face chiar la tine acasă.
Ingrediente: 1/2 kg târâțe de grâu, 450 g de mălai, 1 ceaşcă cu huşte, 1 felie mare de pâine neagră, 5 l de apă.
Ai nevoie de un borcan de 10 litri, în care se pun tărâțele şi mălaiul. Se toarnă apoi apa rece cât să le acopere şi se lasă un sfert de oră. Se toarnă apoi apă fierbinte, se amestecă bine cu un făcăleţ și se lasă să se răcorească. Se adaugă apoi huştele, se amestecă împreună cu pâinea şi se lasă într-un loc răcoros, acoperind borcanuș Se lasă câteva zile. Când borşul s-a acrit, se pune într-un alt borcan curat, după ce a fost strecurat, şi se păstrează la rece. Pentru savoare se adaugă o crenguţă de vişin.
Vezi și: Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică
Negresă fără făină. Rețeta din trei ingrediente
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu