Brânzoaicele se numără printre prăjituri preferate ale românilor. După o rețetă tradițional românească, poți să le faci celor dragi o surpriză delicioasă. Iată cum se prepară.
INGREDIENTE
- făină 400 g
- untură 150 g
- lapte 200 ml
- drojdie 40-50 g
- zahăr 2 linguri
- sare după gust
Umplutură:
- brânză dulce sau sărată 200 g
- un ou
- smântână 50 g
- făină o lingură rasă
- zahăr vanilat
- sare după gust şi caz
Vezi și: Cum faci SOS de ROȘII. Cea mai simplă rețetă. Vei fi încântat de rezultat
În făina cernută se face un loc la mijloc şi se pune untura bine sleită. Se frământă și cu sare, după aceea se adaugă treptat laptele cald în care s-au dizolvat drojdia şi zahărul. Se frământă aluatul în continuare, până ce începe a se desprinde de vas.
Se lasă să dospească încet. Se întinde o foaie mare de aluat nu prea subţire. Se taie în pătrate de 8-9 cm, se pune deasupra umplutura cu lingură. Se aduc colţurile la mijloc în formă de plic, apăsând uşor cu degetul înmuiat în apă ca să se lipească. Se ung cu ou şi se dau la cuptor la foc potrivit. În momentul în care se dau la coacere, se mai poate pune deasupra caşcaval ras.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum faci ZACUSCĂ. Rețeta de acum 100 de ani. Este cea mai bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu