Cafeaua arăbeasca aromată cu cardamom este servită la ocazii speciale. Iată cum se prepară.
Ingrediente
-3 pahare de apă
-3/4 cană de cafea măcinată grosier
-1/4 cană cardamom măcinat mai grosier
-1/4 linguritță de şofran (opţional)
Cum se prepară
Se cumpără de preferinţă cafea verde iemeneza, se prăjeşte în cuptor, apoi se macină mai grosier. Se pune apă la fiert într-un vas metalic şi când fierbe se adaugă cafeaua şi cardamomul, scrie gustos.ro. Se fierbe la foc mic cca 30 de minute pentru a deveni concentrată.
Se păstrează în termosuri speciale pentru a rămâne fierbinte. Se ia de pe foc, în termos se pune o lingură de cardamom măcinat şi se toarnă cafeaua. Se serveşte foarte fierbinte în cănuţe speciale (fără toartă). Cănuţa se umple pe jumătate.
Vezi și: Cum faci cafea nemțească. Este un adevărat deliciu!
Gogoși italiene din aluat de pizza. Sunt absolut demențiale. Încearcă și tu rețeta de "Zeppole"!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu