Cum faci cafea cu înghețată. Rețeta de Affogato

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă iubești cafeaua, dar și înghețata, avem un adevărat deliciu pentru tine: Affogato. Acest desert îți va activa toate simțurile.

Affogato este un desert clasic italian. "Affogato" înseamnă "înecat", în italiană, aşa cum este şi cazul unei cupe de gelato peste care s-a turnat o ceşcuţă de espresso, scrie divainbucatarie.ro. În afara Italiei, reţeta a suferit modificări şi i-au fost adăugate arome de lichior (Amarula, Irish Coffee) sau siropuri (ciocolată, caramel). Chiar şi îngheţata poate fi înlocuită cu una de vanilie şi caramel, de ciocolată, de cafea, de caramel, de lapte, în funcţie de gusturi şi de ce aveţi la îndemână.

Vezi și: Înghețată de casă din doar 3 ingrediente. Rețeta rapidă și economică

Ingrediente

1-2 cupe de îngheţată

espresso (50 ml/1 cupa)

Cum se prepară

Dacă aveţi un congelator ce îngheaţă tare şi lingura abia intră în aceasta, lăsăm cutia cu înghețată 5 minute la temperatura camerei. Pregătim cafeaua fierbinte. Punem 1 sau 2 cupe de îngheţată în boluri/păharele foarte mici (puţin adânci) şi turnăm cafeaua fierbinte peste îngheţată, scrie divainbucutarie.ro.

Și dacă ai prins gustul cafelei amestecate cu înghețată, îți mai propunem o rețetă: Frappe cu înghețată

Ingrediente

150 g gheaţă, plus extra pentru servire
500 ml lapte gras foarte rece
30-40 g zahăr brun
10 g de cafea solubilă 
80 g îngheţată vanilie sau ciocolată
frişcă bătută îndulcită
sos de caramel sau de ciocolată
opţional 50 ml crema de whiskey de calitate

Cum faci frappe cu înghețată

Dacă nu aveţi blender, luaţi o sticlă de plastic de 1 l, cu o gură largă şi cu capac. Puneţi în ea o jumătate de litru de lapte și apoi adăugaţi gheaţă cubuleţe mici ori zdrobită, potrivit retetelemihaelei.ro. Cafeaua solubilă trebuie amestecată în prealabil cu zahărul brun. De asemenea, nu este bine să folosiţi cafea solubilă granulata pentru că se divolvă mai greu.

O transferaţi în sticlă, împreună cu crema de whiskey (dacă o folosiţi). Puneţi capacul şi agitaţi sticla bine, până ce zahărul şi cafeaua se dizolvă, iar gheaţa s-a topit. Îngheţata o vom pune direct în pahar. Aplicăm un strat consistent de sos de ciocolată pe margine. Punem gheaţa, frappe-ul şi decoram cu frişcă şi sos.

Vezi și: La ce oră trebuie băută cafeaua de dimineață. Cel mai bun moment. Explicația simplă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel