Cartofii spiralați sunt vedetele gustărilor în parc, atunci când ieși la o plimbare relaxantă și ai poftă să ronțăi ceva. Ei bine, îi poți face și acasă! Sunt numai buni pentru o seară de film. Iată cum se prepară.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 50 g parmezan
- 1 linguriţă boia dulce sau iute
- 1 linguriţă usturoi pudră
- sare şi piper
- pătrunjel
- ulei
Cum se prepară
Curăţaţi cartofii. Înfigeţi cartofii într-o ţepuşă de lemn pentru frigărui. Tăiaţi în spirală cartofii folosind un cuţit mic pentru curăţat legume. Trageţi uşor cu degetele de fiecare spirală pentru a creea spaţii între spirale, scrie delicatese.net.
Amestecaţi într-un castron parmezanul cu boia, sare, piper şi usturoi pudră. Ungeţi fiecare cartof cu ulei folosind o pensulă. Presaraţi generos peste cartofi din compoziţia de parmezan. Daţi la cuptor pentru 35-40 minute la 190-200 grade C. La final puteţi presăra parmezam şi pătrunjel tocat mărunt.
Cei de la Delicatese au explicat rețeta pas cu pas:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu