Cum faci cea mai bună ciorbă de pui. Ingredientul care-i dă gustul "de acasă". Iată cum se prepară.
1 kg carne de pui (eu am avut 4 aripioare şi restul tacâmuri)
1 morcov
1 ceapă
1 pătrunjel rădăcina
1 felie ţelină rădăcina (cca 50 gr)
1/2 ardei gras roşu
150 ml bulion (sau 100 ml passata)
1 roşie bine coaptă decojita (poate fi din conservă)
1 ou
3 fire leuştean
3 linguri suc de lămâie (sau borş; pentru acrit)
puţin ulei
sare
Cum faci cea mai bună ciorbă de pui. Ingredientul care-i dă gustul "de acasă". Se dau pe răzătoarea mare morcovul, ţelină şi pătrunjelul. Se toacă foarte mărunt ceapă şi ardeiul. Se călesc toate aceste legume în 2-3 linguri ulei încins până se înmoaie (cca 10 minute), amestecând des, scrie realitatea.net. Se adaugă carnea şi 1.5 l apă rece. Se aduce la fierbere, apoi în primele 15 minute de fierbere se spumează.
Cum faci cea mai bună ciorbă de pui. Ingredientul care-i dă gustul "de acasă". În supa spumată se adaugă bulionul, roşia strivită cu furculiţa şi 2 linguriţe sare. Se continuă fierberea supei la foc mediu încă 45 minute (până carnea e fiartă bine). Dacă scade prea repede puneţi capacul pe oală.
Cum faci cea mai bună ciorbă de pui. Ingredientul care-i dă gustul "de acasă". Se bate oul şi se toarnă în supă în fir subţire. Se acreşte supa cu suc de lămâie după gust (sau borş) şi se drege de sare. Se adaugă în ciorbă leuşteanul tocat fin. Fără acest ingredient, ciorba nu ar avea nicio savoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu