Cum faci cea mai bună omletă țărănească. Rețeta sățioasă și delicioasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Max Bonda)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (Max Bonda)

Dacă vrei să te bucuri de un mic dejun delicios, poți prepara această rețetă țărănească.

Ingrediente (pentru o porție):

- două ouă
- brânză sau cașcaval după preferințe (se pot adaugă mai multe tipuri)
- un cartof mic
- o ceapă mică
- un ardei gras (opțional)
- mușchiuleț fără grăsime, piept de pui afumat sau bacon (după preferințe)
- sare
- piper
- chilli
- busuioc sau oregano
- mărar proaspăt
- ulei de măsline

Cum se prepară

Cartoful se dă pe răzătoare și se pune la călit în uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie antiaderentă, împreună cu ceapa, ardeiul și mușchiulețul, toate tocate mărunt. Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul, iar după ce au făcut puțină spumă (ca omleta să iasă pufoasă), se adaugă brânza și cașcavalul rase și se amestecă bine. Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce legumele s-au gătit pe jumătate. Omleta se prăjește pe ambele părți câteva minute, până se rumenește. Se servește caldă, ornată cu verdeață și eventual puțin cașvacal ras pe deasupra, alături de o salată de roșii și două felii de pâine integrală prăjită.

BONUS:  Omletă italiana. Rețeta delicioasă de Frittata

Ingrediente

- 4 ouă

-100 g crenvurști

- 1 ardei roșu

- 30 g cașcaval

- 3 cartofi

- 1 ceapă

- verdeață după gust

- sare, piper după gust

Cum se prepară

Începeți prin fierberea cartofilor. Între timp tăiați ceapa rondele, jumătate de ardei tăiați-l feliuțe iar cealaltă jumătate cubulețe. Tăiați și crenvurștii cubulețe. Puneți într-o tigaie ulei, prăjiți ceapa și ardeiul timp de 5 minute. Apoi adăugați cartofii fierți tăiați cuburi. Sărați, piperați și prăjiți până legumele se rumenesc. Dacă doriți adăugați condimentele preferate. Într-un bol mixați ouăle, apoi adăugați crenvurștii și amestecați, potrivit retete-info.com.

În forma de copt puneți legumele prăjite, deasupra turnați compoziția de ouă și crenvurști. Coaceți la 180° timp de 10-15 minute. Cu 5 minute înainte să fie gata omleta, presărați-o cu cașcaval dat prin răzătoare. Deasupra puteți orna cu verdeață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel