Socata este o băutură iubită și consumată în zilele de vară, când poate înlocui cu succes sucurile din comerţ. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 10 flori de soc
- 1 kg de zahăr
- 4 lămâi tăiate felii (se păstrează coaja, dacă nu este tratată chimic)
- 5-7 grame drojdie sau o lingură cu boabe de orez (pentru a asigura fermentaţia)
- 10 litri apă plată
Vezi și: Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Rețeta simplă și rapidă
Punem 4-6 linguri de zahăr la caramelizată, iar când se topeşte şi capătă culoarea arămie, stingem cu apă. Toate ingredientele le punem într-un borcan mare, amestecăm şi acoperim vasul, scrie adevarul.ro. Lăsăm să fermenteze cel puţin patru zile şi amestecăm zilnic de două ori pentru ca zahărul să se topească. Dacă lăsăm prea mult la fermentat, riscăm să se alcoolizeze. Socata se servește în pahare înalte, cu o feliuţă de lămâie, cuburi de gheaţă şi o frunzuliţă de mentă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu