Există o rețetă minunată de turtă dulce pe care o poți încerca oricând. Vei obține un "dulce" de casă foarte gustos.
Ingrediente
- făină 0,800 kg
- lapte 0,500 l
- ouă 2 buc.
- zahăr 0,500 kg
- miere 0,250 kg
- praf de copt 1 plic
- cuişoare 0,001 kg
- scorţişoară 0,001 kg
- lămâie 0,100 kg
- miez de nucă 0,100 kg
Cum se prepară
Se amestecă făina, ouăle, laptele, zahărul, mierea şi uleiul până se obţine o compoziţie omogenă. la care se adaugă mirodeniile şi coaja de lămâie rasă (dacă nu este tratată chimic) şi praful de copt, dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, apoi se aşază nucile pe deasupra pe întreaga suprafaţă. Se coace mai întâi la foc tare şi, după ce a crescut, se continuă coacerea la foc potrivit. Când s-a rumenit uniform, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se taie felii.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum faci PÂRJOALE moldovenești PUFOASE. Trucul gospodinelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci