Negresa se numără printre cele mai iubite prăjituri de casă. Dacă mai este și pufosă și bine aromată, nu ai cum să o refuzi.
Ingrediente
- 3 ouă
- o cană de lapte
- o cană şi jumăte de zahăr
- un pachet de unt
- un plic 50 g cacao
- o cană de făină
- un plic de praf de copt
- un praf de sare
Cum se prepară
Într-o oală punem pe aragaz laptele, zahărul și untul tăiat bucăți și amestecăm ușor până untul se topește. Punem și cacao și amestecăm pentru a nu rămâne cocoloașe, scrie gospodina.info. Lăsăm la foc mic, amestecând ușor până acesta dă în clocot, după care oprim și lăsăm la răcit. Când compoziția rezultată este rece, separăm ouăle și batem albușul spumă cu un praf de sare.
Punem compoziția rece într-un vas mai mare, adăugăm gălbenușurile și amestecăm cu mixerul. Adăugăm praful de copt în făină și totul peste amestecul obținut mai înainte și amestecăm. Adăugăm albușul și, cu ajutorul unui tel, amestecăm ușor de jos în sus până încorporăm tot albușul în compoziție.
Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem tava în cuptorul încins la 170 grade, pentru 35 de minute. Lăsăm la răcit, tăiem și pudrăm cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu