Prăjitura cu vișine este cel mai iubit desert. Se prepară foarte ușor și iese pufoasă și delicioasă.
Ingrediente
- 4 ouă mari
- 5 linguri pline cu zahăr
- 6 linguri pline cu făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 gr vişine fără sâmbure
- 1 praf sare
Cum se prepară
Albuşurile se bat spumă cu sare. Adăugăm treptat zahărul şi mixăm încontinuu până se dizolvă complet. Gălbenuşurile le mixăm 1 minut cu zahărul vanilat, scrie desertdecasa.ro.
Peste gălbenuşuri adăugăm albuşurile bătute spumă, amestecăm uşor. Adăugăm treptat făina şi amestecăm uşor, de jos în sus, până se încorporează complet.
Adăugăm compoziţia formată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi întindem într-un strat uniform. Adăugăm vişinele în compoziţie – din loc în loc, pe toată suprafaţa prăjiturii. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 15-20min, până devine auriu. Se lasă să se racesca complet apoi se porţionează.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu