Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe. Sosul bechamel nu e cel mai sănătos din lume, dar cu siguranță dă o savoare aparte preparatelor tale. Iată cum se face.
Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe. Topeşte untul pentru rântaş şi lasă-l la foc mic, până ce nu îl mai auzi sfârâind, pentru a elimina cât mai mult din apă (2-3 minute), scrie retetepractice.ro. Odată topit untul şi evaporată apa, adăugă făina toată odată şi amestecă energic, până ce compoziţia miroase a aluat copt.
Vezi și: Cum faci zahăr vanilat acasă. Două metode simple și eficiente
Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe. Adaugă laptele cât mai rece, în 2-3 reprize, amestecând după fiecare repriză în parte. Lasă sosul bechamel la fiert până ce clocoteşte, apoi opreşte focul şi potriveşte-l de sare şi piper.
Cum faci cel mai bun sos bechamel, fără cocoloașe. Sosul tău bechamel e gata.
Vezi și: De ce se tulbură zeama murăturilor. Cea mai mare greșeală pe care o faci
Cum faci cea mai pufoasă omletă. Secretul bucătarilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News