Vinul fiert este vedeta zilelor geroase de iarnă. Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie să adaugi pentru o aromă delicioasă.
Turnaţi vinul într-o cratiţă de inox şi puneţi-l la foc mic pentru câteva minute. În momentul în care începe să fiarbă, adăugaţi zahăr tos după gust (la un litru cam 2-3 linguri dacă sortimentul de vin ales este demi-dulce, cu tărie medie), potrivit petitchef.ro.
Zahărul se amestecă până la topirea completă apoi se adăugă batonul de scorţişoară. Se mai ţine pe foc mic vreo 4-5 minute, apoi se opreşte focul şi se lasa 2-3 minute acoperit. Se toarnă în căni şi se serveşte fierbinte.
Pentru o aromă mai puternică se mai pot folosi: stafide sau un baton de vanilie şi/sau o floare anason stelat, coajă de portocale, nucşoara, piper, cardamon, etc. Nu folosiţi mai mult de 3 condimente, pentru ca vinul va capăta un gust puternic, neplăcut.
Vezi și: Ce faci cu cartofii prăjiți care ți-au rămas. Cum îi poți "refolosi". Idee genială
De ce să opărești costițele de porc înainte de a le pune pe grătar. Rezultat fabulos
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News