Cum faci cel mai bun VIN FIERT. Ingredientul care-i dă o aromă fantastică

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Vinul fiert este vedeta zilelor geroase de iarnă. Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie să adaugi pentru o aromă delicioasă.

Turnaţi vinul într-o cratiţă de inox şi puneţi-l la foc mic pentru câteva minute. În momentul în care începe să fiarbă, adăugaţi zahăr tos după gust (la un litru cam 2-3 linguri dacă sortimentul de vin ales este demi-dulce, cu tărie medie), potrivit petitchef.ro.

Zahărul se amestecă până la topirea completă apoi se adăugă batonul de scorţişoară. Se mai ţine pe foc mic vreo 4-5 minute, apoi se opreşte focul şi se lasa 2-3 minute acoperit. Se toarnă în căni şi se serveşte fierbinte.

Pentru o aromă mai puternică se mai pot folosi: stafide sau un baton de vanilie şi/sau o floare anason stelat, coajă de portocale, nucşoara, piper, cardamon, etc. Nu folosiţi mai mult de 3 condimente, pentru ca vinul va capăta un gust puternic, neplăcut.

Vezi și: Ce faci cu cartofii prăjiți care ți-au rămas. Cum îi poți "refolosi". Idee genială

De ce să opărești costițele de porc înainte de a le pune pe grătar. Rezultat fabulos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel