Dacă adori blatul pufos de pizza, trebuie să știi că există o rețetă specială. Iată cum se prepară aluatul.
Ingrediente
- 3 căni de făină
- 1 pliculeț de drojdie uscată
- 1 linguriță zahăr
- 1/2 linguriță sare
- o cană de apă călduță
- 3 linguri ulei de măsline
Amestecă făina cu drojdia uscată, lingurița de zahăr și praful de sare. Adaugă cele trei linguri de ulei și apa călduță. Amestecă ingredientele cu o lingură și varsă totul pe blatul de bucătărie, potrivit paginidebucate.ro.
Frământă aluatul până devine elastic și nelipicio. Lasă-l la dospit, până când aluatul își dublează volumul. Apoi, pune-l pe blatul de bucătărie și frământă câteva minute. Modelează aluatul în forma dorită, adaugă topping-ul pentru pizza și coace la treapta cea mai mare, timp de 8-9 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu