Cum faci cel mai pufos blat de tort. Secretul gospodinelor cu experiență

Cum faci cel mai pufos blat de tort. Secretul gospodinelor cu experiență. Torturile sunt nelipsite, atât cu ocaziile onomastice, cât și în perioada Sărbătorilor, de Revelion. Iată cum poți obține un blat pufos și crescut bine.

Dacă vrei să obţii un blat de tort crescut bine şi pufos, lasă ouăle la temperatura camerei, apoi separă-le, bate albuşurile spumă tare şi adaugă la final gălbenuşurile.

Iată cum se prepară cel mai ușor și simplu blat de tort:

BLAT DE TORT

Ingrediente

6 ouă
6 linguri zahăr pudră
3 linguri ulei
6 linguri făină
esenţa de vanilie
1 linguriţă praf de copt (opţional)

Vezi și: Masa de Crăciun. De ce să adaugi oțet în aluatul de cozonac. Trucul folosit de chefii bucătari

Cum se prepară

Cum faci cel mai pufos blat de tort. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare, la viteza maximă a mixerului. Când spuma s-a întărit bine, adăugăm zahărul pudră şi mixăm până spumă devine densă şi lucioasă. Spuma de albuşuri se va ţine bine de paletele mixerului.

Cum faci cel mai pufos blat de tort. Separat, frecăm gălbenuşurile cu uleiul şi esenţa de vanilie, până obţinem o emulsie stabilă. Această emulsie o turnăm peste albuşuri. Dăm mixerul la viteza cea mai mică şi omogenizăm uşor compoziţia.

Vezi și: Chec pufos cu cacao, rețetă. Prăjitura Sărbătorilor de Iarnă, făcută de mama

Cum faci cel mai pufos blat de tort. Făina o cernem împreună cu praful de copt peste compoziţia de ouă. Dăm mixerul deoparte şi amestecăm totul cu o spatulă, uşor, cu mişcări de jos în sus. Praful de copt nu este obligatoriu, dar îl poţi adăuga pentru siguranţă.

Cum faci cel mai pufos blat de tort. Compoziţia o turnăm într-o tavă (24 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt şi dăm tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumătate de oră, până blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un grătar şi se lasă la răcit, apoi se taie pe orizontală în 2 felii.

Vezi și: De ce să freci carnea de găină cu zahăr, înainte de-a o fierbe. Trucul genial din bucătărie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel