Cum faci cel mai pufos piure? Simplu. Cu doar câteva trucuri pe care ar trebui să le ai puse bine.
8 cartofi mari
o jumătate de cană de unt la temperatura camerei
trei sferturi dintr-o cană de lapte (poţi să mai adaugi puţin dacă mai este nevoie)
o jumătate de cană de smântână
- piper proaspăt măcinat
- o linguriţă de sare
Vezi și: De ce să adaugi cola în aluatul pentru șnițele. Trucul secret folosit de bucătari
Pune la fiert cartofii decojiţi, tăiaţi în patru, 15-20 de minute, până se mai înmoaie. Scurge apa din vas, apoi zdrobeşte cartofii, după ce ai pus unt peste ei. După ce ai pasat cartofii, toarnă laptele treptat. Adaugă smântâna, sarea şi piperul şi amestecă.
Ai grijă la tipul de cartofi pe care îl foloseşti. Găteşte doar cartofi albi, însă nu unii care se sfărâmă la fierbere. Aceştia tind să aboarbă mai multă apă, aşa că afectează atât gustul, cât şi consistenţa piureului, scrie divahair.ro.
Serveşte piureul imediat, cât este cald. Dacă găteşti o cantitate mare şi rămâne în plus, reîncălzeşte-l la servire, punându-l la bain-marie, adică la aburi.
Nu fierbe prea mult cartofii. Echilibrul este cheia pentru obţinerea unui piure de cartofi pufos.
Vezi și: Cum fierbi carnea tare mai repede. Cele mai eficiente trucuri
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu