Ești fan brioșe de ciocolată? Trebuie să știi că aceste prăjiturele îți pot aduce laude în familie. Cum? Simplu! Nimic nu se compară cu o brioșă pufoasă. Iată rețeta care îți va asigura succesul.
Ingrediente:
- 50 g ciocolată menaj
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 100 g smântână
- 1 lingură cacao
- 200 g făină
- unt pentru uns formele
Pentru glazură:
- 150 g ciocolată menaj
- 50 g unt frişcă, nucă tocată, ciocolată şi perle pentru ornat
Cum se prepară
Ciocolata pentru aluat se rade, se pune într-un ibric şi se topeşte în puţin unt, la foc mic. Restul de unt se freacă spumă cu zahărul şi ouăle adăugate pe rând, apoi se amestecă uşor cu ciocolata topită, smântâna şi cacaua cernută cu făina, scrie retete.unica.ro. Dacă doriți, puteți adăuga nuci sau fructe.
Când se obţine un aluat omogen, se toarnă în formele de brioşe unse cu unt. Se umplu formele doar trei sferturi, pentru că aluatul creşte şi trebuie să aibă loc suficient în formă. Se pun în cuptorul bine încins şi se coc la foc potrivit, 20-25 de minute. Se lasă apoi să se răcească şi se acoperă cu glazură de ciocolată. Pentru glazură, se topeşte ciocolata rasă în unt la cald, apoi se toarnă pe brioşe şi se ornează după preferinţe.
Vezi și: Cum faci cele mai pufoase găluște. Trucul secret folosit de gospodine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News