Cum faci cele mai PUFOASE CHIFTELE. Mereu se greșește aici! Secretul gospodinelor

Dacă vrei să te bucuri de gustul delicios al unor chiftele pufoase și moi, trebuie să ții cont de un aspect.  Iată secretul gospodinelor cu experiență în bucătărie.

Ingrediente

- 1 kg carne tocată (amestec, porc şi vită)
- 2 dovlecei raşi
- o legătură de mărar şi pătrunjel
- 2 cepe mari răzuite
- 1 căpăţână de usturoi pisat
- 1 ou
- 1 linguriţă cu vârf de cimbru uscat
- jumătate de linguriţă de piper

Vezi și: Prăjitura Cornelia, fără coacere. Alegerea perfectă într-o zi de weekend. Gust de neegalat!

Cum se prepară

Tocăm carnea pe sita mică, apoi încă o dată. Adăugați sarea, piperul, cimbrul uscat, usturoiul pisat, ceapa, verdeaţa, dovlecelul ras şi oul. ATENȚIE! Dacă veţi folosi mai mult de un ou, chiftelele vor fi foarte tari, potrivit pofta-buna.com.

Frământăm foarte bine compoziţia, până obţinem o consistenţă uniformă. Pregătim un vas cu făină albă şi un alt vas cu apă pe care o vom folosi pentru a ne uda palmele. Vom face chifteluţe mici, rotunde, în jur de 20 de grame. Le tăiem folosind o linguriţă sau o cupă de îngheţată pentru a le da formă.

Tăvălim chiftelele bine prin făină. Încingem uleiul înainte, apoi punem chiftelele la prăjit şi le întoarcem pe toate părţile. Focul trebuie să fie potrivit.  Când chiftelele sunt rumene, le scoatem într-o strecurătoare, pentru scăpa de surplusul de ulei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel