Dacă vrei să te bucuri de gustul delicios al unor chiftele pufoase și moi, trebuie să ții cont de un aspect. Iată secretul gospodinelor cu experiență în bucătărie.
Ingrediente
- 1 kg carne tocată (amestec, porc şi vită)
- 2 dovlecei raşi
- o legătură de mărar şi pătrunjel
- 2 cepe mari răzuite
- 1 căpăţână de usturoi pisat
- 1 ou
- 1 linguriţă cu vârf de cimbru uscat
- jumătate de linguriţă de piper
Vezi și: Prăjitura Cornelia, fără coacere. Alegerea perfectă într-o zi de weekend. Gust de neegalat!
Tocăm carnea pe sita mică, apoi încă o dată. Adăugați sarea, piperul, cimbrul uscat, usturoiul pisat, ceapa, verdeaţa, dovlecelul ras şi oul. ATENȚIE! Dacă veţi folosi mai mult de un ou, chiftelele vor fi foarte tari, potrivit pofta-buna.com.
Frământăm foarte bine compoziţia, până obţinem o consistenţă uniformă. Pregătim un vas cu făină albă şi un alt vas cu apă pe care o vom folosi pentru a ne uda palmele. Vom face chifteluţe mici, rotunde, în jur de 20 de grame. Le tăiem folosind o linguriţă sau o cupă de îngheţată pentru a le da formă.
Tăvălim chiftelele bine prin făină. Încingem uleiul înainte, apoi punem chiftelele la prăjit şi le întoarcem pe toate părţile. Focul trebuie să fie potrivit. Când chiftelele sunt rumene, le scoatem într-o strecurătoare, pentru scăpa de surplusul de ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News