Supa cu găluște se numără printre preferatele românilor. Dacă vrei să-ți iasă mereu pufoase și să nu se dezintegreze în supă, iată ce trebuie să faci.
Publicitate
Atunci când sunt puse la fiert, în supă, găluştele trebuie „speriate“.
Ingrediente găluşte
• 3 ouă
• 1/2 cană griş
• 1 lingură ulei
• 1 praf de sare
Mod de preparare
Într-un castron, pune ouăle cu uleiul şi puţină sare. Bate-le constant, adăugând treptat şi grişul, până la omogenizare.Lasă compoziţia 2-3 minute, pentru ca grişul să absoarbă lichidul.
Cu ajutorul unei linguriţe, formează mici găluşte, pe care le pui în supa care clocoteşte. După ce ai terminat de format toate găluştele, toarnă în supa clocotită o cană cu apă rece, care va “speria“ găluştele.
Secretul constă în scăderea temperaturii lichidului care va face ca găluştele să fie supuse unui proces termic gradual, care le va permite să fiarbă complet şi să absoarbă lichidul, devenind astfel pufoase, potrivit Click.
Acoperă apoi vasul cu un capac şi lasă-le să fiarbă la foc potrivit aproximativ un sfert de oră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu