Cum faci cele mai pufoase găluște pentru supă. Secretul gospodinelor, DEZVĂLUIT: Le “sperii”

Supa cu găluște se numără printre preferatele românilor. Dacă vrei să-ți iasă mereu pufoase și să nu se dezintegreze în supă, iată ce trebuie să faci. 

Publicitate

Atunci când sunt puse la fiert, în supă, găluştele trebuie „speriate“. 

Ingrediente găluşte

• 3 ouă

• 1/2 cană griş

• 1 lingură ulei

• 1 praf de sare

Mod de preparare

Într-un castron, pune ouăle cu uleiul şi puţină sare. Bate-le constant, adăugând treptat şi grişul, până la omogenizare.Lasă compoziţia 2-3 minute, pentru ca grişul să absoarbă lichidul.

Cu ajutorul unei linguriţe, formează mici găluşte, pe care le pui în supa care clocoteşte. După ce ai terminat de format toate găluştele, toarnă în supa clocotită o cană cu apă rece, care va “speria“ găluştele.

Secretul constă în scăderea temperaturii lichidului care va face ca găluştele să fie supuse unui proces termic gradual, care le va permite să fiarbă complet şi să absoarbă lichidul, devenind astfel pufoase, potrivit Click

Acoperă apoi vasul cu un capac şi lasă-le să fiarbă la foc potrivit aproximativ un sfert de oră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel